info@sapalomera.cat | (+34) 972 350 909 

iEducació Institut Sa Palomera | Moodle ESO i BAT Weeras | Moodle Cicles QBid - Programa Empresa + Escola | Saga - Departament d'Ensenyament

Notícies

12/04/2021
Benvolgudes famílies,

Per l’Equip Directiu de l’Institut Sa Palomera és un autèntic plaer dirigir-nos a tots vosaltres per a informar-vos tant del projecte educatiu del centre com de les seves instal·lacions  i animar-vos a que formeu part de la nostra gran família.

Com sabeu el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha establert el següent calendari per a fer la preinscripció als  estudis postobligatoris  per al curs 2021-2022:

  • Batxillerat: de l’11 al 17 de maig.
  • CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes: de l’11 al 17 de maig.
  • CFGS d’Administració Sistemes Informàtic i Xarxes i de Desenvolupament d’Aplicacions Web: del 25 al 30 de maig.

(més…)

03/05/2021

El passat dimecres 28 d’abril va tenir lloc la competició nacional de programació ProgramaMe per a alumnes de FP. Enguany la edició s’ha tingut que adaptar a la situació actual i es va realitzar en modalitat online. Un total de 98 equips d’arreu d’Espanya integrats per 3 alumnes van participar en aquest concurs consistent en resoldre 11 problemes en 3 hores. Des de l’Institut Sa Palomera, dos equips d’alumnes del cicle formatiu de grau superior Desenvolupament d’Aplicacions Web van participar i un d’ells va quedar en 21a posició i l’altre en 71a. Tant l’alumnat com el professorat estan molt contents pels seus resultats i confien en millorar-los de cara al proper curs acadèmic.

Felicitats i a seguir així de bé!

9275f730-136a-4bbf-8f8c-e6a23761530d
29/04/2021
El passat 20 d’abril els alumnes de 4t d’ESO, que han participat en el servei comunitari del banc de sang, van ajudar durant tot el dia en la donació que es va dur a terme al gimnàs del centre. Aquests són el resultats detallats: donació de sang 2020-21
Els alumnes donen les gràcies als alumnes de batxillerat, cicles formatius, pares i professors del centre per l’alt grau de participació.
27/04/2021

El passat divendres 23 d’abril es va celebrar a l’institut la diada de Sant Jordi. Va ser una diada diferent, readaptada a la nova “normalitat” que tan present està en el nostre dia a dia, i es va dur a terme de forma virtual a cada aula a través d’un acte retransmès en directe des de la biblioteca. A l’acte es van combinar entregues de premis de les diverses activitats que s’han realitzat al nostre institut, com ara el certamen literari de Sant Jordi, la participació al XIV Concurs d’Oratòria en Llengua Anglesa de la Comarca de la Selva, el concurs de Fotografia matemàtica, la participació a les Proves Cangur, el concurs de Fotografia Mitològica i la participació al Projecte POEFA, amb actuacions musicals i artístiques d’alguns dels nostres alumnes. Aquestes imatges són un recull de la jornada.

Les alumnes de 3r d’ESO C Jana Caparrós, Laura Delgado, Emma González, Minerva MartínezLaura Mora van llegir un petit recital de poesies a la natura, en Nicolau Vidal de 3r d’ESO B va tocar la trompeta, la Laura De la Fuente de 2n d’ESO B i la Lucía Genicio de 3r d’ESO D van ballar amb la cançó Let her go, l’alumna de 1r d’ESO A Fatumata Jaiteh va cantar Scars to your beautiful, en Joan Elorz de 2n d’ESO D va tocar The sound of silence amb piano, l’Arianne Fernández de 3r d’ESO C va cantar Everytime we touch, la Carla Moreno de 2n d’ESO D va oferir una mostra de dansa contemporània i en Miguel Buendía de 2n d’ESO C va tocar Romança sontaina nº5 de Beethoven al piano.

Un aplaudiment a tots els participants i l’enhorabona als guanyadors!!!!

PUNT DE LLIBRE

1r PREMI: Alba Simón (2n ESO B)
2n PREMI: Eire Corberó (1r ESO D)
ACCÈSSIT: Sofia Beshaj (1r ESO F)

PROSA
Categoria A
1r PREMI: Eva Castillo (2n ESO C) amb El misteri de la persecució.
ACCÈSSIT: Alba Simón (2n ESO B) amb La Parada de tren desconeguda.
Categoria B
1r PREMI: Minerva Martínez (3r ESO C) amb Entre dos mons.
ACCÈSSIT: Blanca Campos (4t ESO A) amb Un Nadal per oblidar.

POESIA
Categoria A
1r PREMI: Estel Caimel (1r ESO C) amb Una nit de primavera.
ACCÈSSIT: Miquel Portas (1r ESO C) amb Una muntanya russa.
Categoria B
1r PREMI: Aroa Hinarejos (3r ESO D) amb La seva tranquil·litat.
ACCÈSSIT: Carla Sánchez (3r ESO A) amb El cel et troba a faltar.

FOTOGRAFIA MATEMÀTICA

1r ESO:
1r premi: Sara Serrano Jiménez (1r ESO D)
2n premi: Eire Corberó (1r ESO D)
3r premi: Nour Bouzaher (1r ESO D)
2n ESO:
1r premi: Aitana Hernández (2n ESO D)
2n premi: Karibelis Burgos (2n ESO C)
3r premi: Salma Taibi (2n ESO C)
3r ESO:
1r premi: Paola Sierra (3r ESO A)
2n premi: Ángel Guerrero (3r ESO D)
3r premi: Luca González (3r ESO B)
4t ESO:
1r premi: Rosa Membrives (4t ESO A)
2n premi: Núria Simón (4t ESO B)
3r premi: Maria Castillo (4t ESO A)
Professorat:
1r premi: Majka Llibre
2n premi: Natàlia Agell
3r premi: Joan Tàpia

FOTOGRAFIA MATEMÀTICA
1r cicle:
Alba Simón (2n ESO B)
Franchesca Burgos (2n ESO B)
Sara Pérez(2n ESO B)
Professorat: Emili Roig

XEFS PROJECTE POEFA
Francisco Torres (1r ESO A)
Miguel Ambite (1r ESO A)
Judith García (1r ESO B)
Kourafing Ballo (1r ESO B)

23/04/2021

Cada vegada són més els centres educatius de titularitat pública que ofereixen als seus alumnes la possibilitat de realitzar els exàmens oficials de Cambridge English a través de l’institut i en les seves pròpies instal·lacions. 

Per aquest motiu, us volem informar de la proposta d’exàmens d’anglès de Cambridge que es realitzaran al nostre centre: 

D’una banda oferim la possibilitat de realitzar el KET for Schools (A2), PET for Schools (B1) i FCE for Schools (B2), per a joves de secundària, batxillerat i cicles formatius, utilitzant el mateix format que l’examen KET, PET i FCE standard, així com el mateix nivell de dificultat. La diferència radica en el tipus de contingut i el tractament de temes, que estan basats en els seus interessos i experiències reals.

També oferirem el CAE (Advanced) per a aquells alumnes que volen certificar el nivell C1. Aconseguint el mateix certificat oficial, sense cap tipus de distinció, però amb grans avantatges: uns preus  més assequibles i la comoditat de realitzar els exàmens en el propi institut.

Pensem que la realització d’aquests exàmens està plenament d’acord amb el projecte lingüístic del nostre centre, i que contribuiran a un millor coneixement i domini de la llengua anglesa per part dels seus fills.

La data de realització de l’examen és el dia 19 de juny (dissabte). CAL FER LA MATRÍCULA ABANS DEL 10 DE MAIG DE 2021,amb el codi corresponent

Aquí trobareu els enllaços a la circular informativa (inclou codis i preus i a la presentació amb tot tipus d’informació d’informació complementària.

21/04/2021

Els alumnes de 1r d’ESO aprenen a treballar amb aparells òptics i descobreixen imatges sorprenents

#lacienciamola#

cap de mosquit (1)

cap de mosquit (2)

escorça

fulla

16/04/2021

Durant els mesos d’abril i maig l’Àrea de Joventut de Blanes vindrà a presentar el Casal de Joves i oferirà xerrades sobre afectivitat i sexualitat a l’alumnat de 3r d’ESO, 4t d’ESO i 1r de batxillerat del centre.

Ahir es va dur a terme la primera xerrada que va tenir molt bona rebuda per part de l’alumnat, qui es va mostrar molt interessat i participatiu. Aquestes fotografies en són una mostra.

14/04/2021

Aquest curs, els alumnes de 3rESO  s’han trobat davant d’un treball de síntesi on s’han hagut de posar a la pell de les famílies dels seus avis: PASSAT I PRESENT. Al llarg de les diferents activitats que s’han dut a terme del 22 al 26 de març, han conegut i consolidat diferents aspectes relacionats amb els anys del Franquisme.

Els alumnes, organitzats en grups de treball cooperatiu, han escollit entre una sèrie de temàtiques: la vida quotidiana, el rol de la dona, els mitjans de comunicació, l’escola, els oficis i finalment música i moda.

El primer que van fer va ser veure la pel·lícula “La gran familia” per ficar-se una mica en context. Tot seguit, van escollir una de les temàtiques i van crear una escena teatral, que al final de la setmana van representar a l’aula. Les van gravar i encara estan en procés d’edició.

Per ara compartim un tastet, les fotografies que vam fer el dia que van sortir al pati a fer els jocs tradicionals: la baldufa, saltar a la corda, bitlles catalanes i el cèrcol. També algunes fotografies del procés a les aules.

En finalitzar el treball d’edició, els alumnes escolliran per votació popular l’escena millor de totes.  Esperem que podeu veure la guanyadora.

Volem felicitar l’equip docent de 3r ESO, per la seva feina i implicació en el projecte, així com donar l’enhorabona als alumnes de tots els grups per la seva feina, motivació, esforç i l’excel·lent qualitat de les seves escenes.

12/04/2021

Els alumnes de 2n de batxillerat han estat fent un recorregut pels escenaris de la Batalla de l’Ebre. Dijous dia 8 d’abril van visitar Corbera d’Ebre, les trinxeres, el campament republicà del XVè cos i el Memorial de les Camposines on hi ha enterrades les restes, que encara actualment es van trobant, de combatents d’aquesta sagnant batalla de la Guerra Civil. Divendres 9 l’activitat va ser lúdica i van fer un recorregut en Kayak pel riu Ebre des de Mora la Nova fins a Miravet.

07/04/2021

Aquest curs, els alumnes de 2ESO, Aula Oberta de 3ESO i SIEI s’han trobat davant d’un treball de síntesi on s’han hagut de posar a la pell de les antigues famílies medievals. Al llarg de les diferents activitats que s’han dut a terme del 22 al 26 de març, han conegut i consolidat diferents aspectes relacionats amb el període.

El punt de partida del treball és que el rei, després d’una llarga campanya militar, ha conquerit nous territoris. Els seus actuals dominis son tan extensos que necessita del.legar part d’ells i ha decidit que aquell llinatge que demostri tenir el major prestigi i noblesa serà qui s’encarregui de dominar els territoris legats pel rei. Els alumnes, organitzats en grups de treball cooperatiu, representaran una família medieval que es vol guanyar el favor del rei per demostrar que la seva és la família més adient per governar un dels seus territoris.

El primer que s’haurà de fer és cercar un nom per aquesta família i dissenyar l’escut familiar. A continuació, es realitzaran diferents activitats on els alumnes redactaran, dissenyaran i fabricaran diferents productes relacionats amb la seva família per mostrar la seva vàlua al rei. Així doncs, a part de dissenyar i crear l’escut familiar, hauran d’escriure la llegenda familiar, compondre i interpretar un rap, dissenyar i confeccionar els vestits i joies familiars, calcular i dibuixar el plànol del seu castell, convertir-se en bufons especialitzats en malabars i gravar i editar un petit vídeo on quedi palesa l’imprompta d’un altre llinatge molt conegut per aquestes terrers: els Cabrera.

En finalitzar el treball els alumnes hauran d’interpretar el rap i hauran de mostrar tots els productes dissenyats al llarg del treball davant del rei, qui decidirà quin llinatge serà el triat per a governar els territoris. Aquí podeu trobar un recull fotogràfic i una mostra de les produccions dels alumnes.

Volem felicitar l’equip docent de 2ESO, Aula Oberta i SIEI per la seva feina i implicació en el projecte, així com donar l’enhorabona als alumnes de tots els grups per la seva feina, motivació, esforç i l’excel·lent qualitat de les seves produccions i  exposicions.

07/04/2021

Durant la setmana del 22 al 26 de març els alumnes de 1r d’ESO i de l’Aula d’Acollida han organitzat la 3a fira de turisme de l’institut Sa Palomera: la 3a FIRATUR.

La proposta del Treball de Síntesi per enguany ha estat la creació d’un estand publicitari d’un dels països que ha quedat representats en aquest gran esdeveniment. Per aconseguir aquest objectiu ha estat imprescindible que cada grup s’hagi organitzat correctament, s’hagin assignat les tasques de manera equitativa i que s’hagi fet un treball veritablement cooperatiu: els alumnes han hagut d’aplicar les instruccions, lllegir i entendre documents, buscar i utilitzar adreces electròniques recomanades entre d’altres per, a partir d’aquí, elaborar els productes amb la màxima qualitat.

D’aquesta manera, entre d’altres activitats, s’ha realitzat un tríptic publicitari del país que representa cada grup. També s’ha confeccionat un Country Guide en llengua anglesa i seleccionat una recepta de cuina típica, presentada per escrit i, voluntàriament,  també elaborada a casa. S’ha treballat sobre els elements climàtics i geogràfics del país i els alumnes han hagut d’investigar per conèixer objectes típics, llocs d’interés, festivitats i danses tradicionals.

A més, han tingut l’oportunitat de conèixer les nacionalitats dels alumnes i de les seves famílies amb la finalitat que es sentin part activa de la multiculturalitat dels alumnes de 1r d’ESO i de l’Aula d’Acollida

Totes les produccions dels grups cooperatius s’han exposat en un estand publicitari per presentar el país sobre el qual han estat treballant als seus companys i companyes i s’ha acompanyat d’una exposició oral. Aquí trobareu un recull fotogràfic i una mostra de les produccions dels alumnes.

Volem també felicitar l’equip docent de 1ESO i Aula d’Acollida per la seva feina i implicació en el projecte i donar l’enhorabona als alumnes de tots els grups per la seva feina, motivació, esforç i excel·lent qualitat dels estands publicitaris i de les exposicions.

26/03/2021

L’Institut Sa Palomera ofereix a l’alumnat d’SMX, des del curs 2019/20, el taller d’introducció a la reparació de mòbils i tauletes.

Aquesta iniciativa sorgeix de les necessitats detectades a les empreses del sector i té com a objectiu donar una visió genèrica de la reparació de mòbils i dotar als alumnes de competències com la substitució o reanimació de bateries, el muntatge i desmuntatge de mòbils, la microsoldadura o la substitució de pantalles.

ESO
20/03/2021

Benvolgudes famílies,

Com vostès saben, des dels dies 22 al 26 de març els alumnes de l’ESO estaran fent el treball de síntesi. Aquest treball comporta que els alumnes hagin de fer activitats de recerca tant dins com fora del centre, per aquest motiu el centre ha de modificar el seu marc horari. Així doncs, durant aquests període el centre restarà obert des de les 8:15 fins a les 14:00 hores, als alumnes se’ls ha lliurat l’horari que hauran de seguir  la propera setmana.

Ens posem a la seva disposició per a resoldre qualsevol dubte.

Ben cordialment,

 

L’Equip Directiu.

10/03/2021

El dimarts 9 de març es van escollir els alumnes finalistes del nostre centre que participaran al XVII Certamen de lectura en veu alta.

Els alumnes seleccionats per representar l’institut han estat Isha Camara (categoria Timoners) i Ana Queiro, Oriol Puigvert i Alba Gelabert (categoria de Tropa de corsaris).

Els desitgem molta sort!

10/03/2021
Des de les matèries de llatí i grec us hem preparat el tercer concurs de mitologia. En aquesta ocasió us proposem que escenifiqueu una divinitat o un mite greco-llatí i ens envieu la fotografia.
Teniu temps d’enviar la vostra proposta fins el 15 de maig. Animeu-vos a participar!
07/03/2021

El dia 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona. L’institut Sa Palomera se suma a la celebració d’aquesta data amb una mostra del paper de la dona en diferents àmbits. A més a més, dona peu a reflexionar sobre els avenços aconseguits, demanar més canvis i aplaudir la valentia i la determinació de les dones que han jugat un paper clau a la història. També vol reivindicar el feminisme denunciant el masclime i els micromasclismes.

  • Dona i esport (1ESO)
  • Women and Music (2ESO i Aula d’acollida)
  • Dones i Ciència (3ESO i Aula Oberta)
  • Dones i Literatura (4ESO i Aula Oberta)
  • Dones i Cinema (1 Batxillerat)
  • Dones i Filosofia (2 Batxillerat)
  • Dones pioneres (1r Batxillerat Nocturn)

També s’ha realitzat una coreografia des del departament d’Educació Física.

Seguirem lluitant per aconseguir la igualtat d’oportunitats per a totes les dones i nenes!

06/03/2021

Els alumnes de 1ESO us volen convidar a fer una visita virtual a l’institut i explicar-vos la seva experiència i com els hi està anant!
Esperem veure-us a tots ben aviat!

Moltes gràcies a tots els alumnes de 1ESO que hi han participat amb moltes ganes i molt especialment als alumnes de 3ESO Nicolau Vidal i Ivon Vassileva per la concepció, gravació, edició i realització del vídeo. Sou tots molt grans!