info@sapalomera.cat | (+34) 972 350 909 

iEducació Institut Sa Palomera | Moodle ESO i BAT Weeras | Moodle Cicles QBid - Programa Empresa + Escola | Saga - Departament d'Ensenyament

Notícies

24/03/2023

Avui és dia d’exposicions del Treball de Síntesi. Els alumnes de 3r d’ESO han hagut d’explicar tot el que han après durant aquests dies a la Vall d’Aran. Després de dinar ja marxarem de Garòs cap a Blanes.

24/03/2023

Una de les activitats més esperades del Treball de Síntesi a la Vall d’Aran va ser aquesta. Els alumnes de 3r d’ESO vam passar el matí esquiant a les pistes de Baqueira-Beret. Quin bon dia ens va fer!

23/03/2023

Dimecres tocava anar a visitar les esglésies romàniques de Taüll, que estan declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO. Si els primers dies no ens havíem creuat amb gairebé ningú per Garòs, dimecres vam veure molta gent coneixent Taüll. A la tarda vam tenir temps lliure per passejar per Vielha i comprar algun record a les famílies.

23/03/2023

Dimarts, els alumnes de 3r d’ESO, vam fer una caminadeta fins a Arties. Vam poder començar a veure l’arquitectura típica de la Vall d’Aran i adonar-nos de com de bonics són els entorns on estem.

22/03/2023

L’institut Sa Palomera ha dut a terme un concurs per celebrar el dia de la dona. Tot l’alumnat del
centre ha participat dissenyant un logo i un eslògan a través d’una activitat proposada a totes les
tutories. El disseny guanyador s’ha utilitzat per estampar-lo en una samarreta que tothom ha pogut
portar el dia 8 de març.
L’objectiu d’aquesta activitat ha sigut treballar alguns aspectes sobre la igualtat de gènere i poder
argumentar de manera conjunta diversos punts sobre aquest tema.
El dia 8 de març tot el centre ha portat posada la samarreta i s’han preparat cartells (penjats a les
aules) amb emblemes i reflexions sobre feminisme. Finalment ens vam trobar tots al pati de l’institut
on unes alumnes (Fanta Niang, Claudia Teruel i Lucía Lamela, de Batxillerat) van llegir un manifest.
Aquí hi ha una mostra d’alguns dels logos participants, fotografies de l’esdeveniment al pati i el
manifest que van llegir.
Esperem que aquesta iniciativa no sigui un fet puntual, sinó que mica en mica es vagi avançant cap a
una mirada més àmplia, tolerant i sobretot més equitativa.

Us deixem el manifest del 8M

(Si feu clic a la foto, trobareu el vídeo de tots els logos)

21/03/2023

Els alumnes de 3r d’ESO han començat el Treball de Síntesi al poble de Garós a la Vall d’Aran. De camí, van fer parada al poble de Penelles (conegut pels seus murals).

20/03/2023

L’alumnat de 1r d’ESO ja ha arribat a la zona volcànica de la Garrotxa i s’ho està passant d’allò més bé!

ESO
15/03/2023

Aquest dimecres 15 de març diversos alumnes del Sa Palomera han participat al Certamen de Lectura en Veu Alta. L’esdeveniment ha aplegat alumnes de Primària i Secundària de nombrosos centres de la Selva Marítima. Pel que fa a Secundària, el concurs estava obert a estudiants de tres nivells: segon i  quart de l’ESO i Aula d’Acollida.

En cadascuna d’aquestes categories els nostres representants han tingut un paper destacat que ens ha fet mereixedors d’un diploma de reconeixement pel nostre paper en el foment de la lectura entre l’alumnat. Felicitem des d’aquí a totes les persones que han contribuït a fer possible aquesta menció. Des del Sa Palomera tenim clar que la lectura ens fa gaudir i ens impulsa a millorar.

10/03/2023
Aquesta setmana rebem als alumnes d’intercanvi alemanys de Weil am Rhein, que s’estan durant 8 dies amb famílies de 3r d’ESO.
Estan gaudint d’un programa d’activitats culturals i de la nostra regió, que esperem que els faci sentir ben acollits.
08/03/2023
Després de tancar el procés de selecció, 21 dels nostres alumnes marxaran aquest curs a Amarante, Beja, Lisboa, Brescia i Thessaloniki i 4 dels professors de GM a Berlín, Lisboa, Brescia i Leipzig.
El primer, en Joan, ja és a Berlín aprenent com funciona la FP DUAL a Alemanya.
Aquests dies també la Montse, la Cristina i la Sílvia visiten Thessaloniki per veure on faran les pràctiques i s’allotjaran els 8 alumnes que viatjaran a Grècia.
Tenim destins, tenim vols i en tenim moltes ganes!
ESO
07/03/2023

Durant les passades setmanes, alumnes de segon i quart d’eso han estat participant en el certamen de lectura en veu alta a nivell intern del centre. Després de diversos dies en què el jurat de la comissió de la biblioteca els ha anat citant per “examinar” les seues capacitats lectores en veu alta, els alumnes que representaran l’institut Sa Palomera en les semifinals el dimecres 15 de març al Teatre de Blanes són els següents:

– Segon d’eso en la modalitat de Corsaris: Júlia Dolz ( Josep Baena suplent)

– Quart d’eso en la modalitat de Tropa de Corsaris: Eva Castillo, Sígrid Lloris i Áxel Aguilar ( Andrea Navío, Erika Ferrer i Salma Refai suplents).

-Aula d’acollida en la modalitat de Timoners: Alexa Badica.

07/03/2023

El passat 1 de març els alumnes de 1r de l’ESO del Sa Palomera van gaudir d’una versió adaptada de la obra teatral “Don Quijote”.

L’obra els hi va agradar molt perquè l’espectacle i els actors interactuaven amb el públic.

En acabar l’espectacle es va fer un petit col·loqui en el qual els alumnes van poder participar activament, fent preguntes als actors.

Després van fer una gimcana al Parc Central de Mataró.

06/03/2023

A 2n d’eso llegim La Tempesta, d’Arturo Padilla de Juan. A través d’aquesta novel·la els alumnes es posen a la pell d’una adolescent que maltracta la seva mare. Cada una de les escenes conviden  a la reflexió sobre molts temes d’interès: l’amistat, la mort, el maltractament, l’adolescència, l’amor… Finalment, culminem la tasca de la lectura amb un projecte. Us presentem el resultat d’aquest curs 22-23.

Bona feina!

06/03/2023

El divendres passat 3 de març vam anar a l’Institut de Maçanet de la Selva a presentar la doble titulació Batxibac (Batxillerat / Baccalauréat) als alumnes de 4rt d’ESO. L’orientadora ens va acollir molt amablement i ens va presentar els alumnes del grup de l’optativa de francès. La xerrada va ser molt fructífera i va despertar la curiositat de molts alumnes. Esperem rebre alumnes de Maçanet durant els propers anys!

Doble Titulació

04/03/2023

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra visita i el vostre interès. Ha estat tot un plaer poder compartir aquesta estona amb vosaltres. Aquí us deixem la presentació de les xerrades de la jornada de Portes Obertes i l’enllaç per fer la sol·licitud de preinscripció.

Presentació 4 de marçPortes Obertes ESO 2023-2024
Enllaç: Fes la sol·licitud de preinscripció

🆘 Necessiteu un cop de mà? 🆘 Us ajudem a fer-la de dilluns a divendres a la tarda (16:30 a 20:00) del 8 al 20 de març. Podeu demanar hora a cosergeria trucant al 972 350 909.

Fins aviat!

03/03/2023

Crida a ex-alumnes, ex-professors/es i familiars d’alumnes ex Sa Palomera!!!
El proper 21 d’abril tindrà lloc la 29a edició de la cursa St. Jordi i aquest any estarà oberta a tothom que hi vulgui participar.
Per inscripcions us podeu adreçar a l’Eva Pradas (epradas@sapalomera.cat)

03/03/2023
Durant els mesos de novembre, desembre, gener i febrer hem gaudit de la pràctica esportiva a l’hora del  pati. 22 equips de totes les classes s’han inscrit al campionat, disputant 43 partits en total. Un èxit de participació i d’esportivitat mostrada.
Agraïm especialment la col·laboració dels alumnes que han fet possible els partits, arbittant; Marc Lamela, Enaitz Garcia , Mario Escalero i Ebrahima Barri.
Els resultats de les finals van ser:
Final Batxillerat:
2 Batx A 0- 1 BatxB 4
Equip campió lliga Batxillerat 1 BatxB
Final 1r i 2n ESO
1 ESO D 1- 2 ESO C 2
Equip campió lliga 1r i 2n ESO 2 ESO C
Final lliga 3r i 4t ESO
3 ESOD 0- 4t ESOB 1
Equip campió lliga 3r i 4t ESO 4 ESO B
T’envio fotos dels equips finalistes.
Al març començarà la lliga de Bàsquet, les incripcions es reslitzarsn del 21 al 28 de febrer.
03/03/2023
El Departament de Ciències de la Naturalesa ha seleccionat quatre novel·les científiques perquè l’alumnat de 2n cicle d’ESO i batxillerat pugui disfrutar d’històries d’amor i misteri relacionades amb la ciència. Per sol·licitar el préstec de les lectures científiques cal contactar amb el Departament de Ciències.
Llegeix i viu la ciència!