info@sapalomera.cat | (+34) 972 350 909 

iEducació Institut Sa Palomera | Moodle ESO i BAT Weeras | Moodle Cicles QBid - Programa Empresa + Escola | Saga - Departament d'Ensenyament

Copa Cangur

01/02/2022
2n ESO 3r ESO

La Copa Cangur és un concurs de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques. Els equips estan formats per 7 alumnes de 2n i 3r d’ESO.

En el concurs es presenten 18 problemes i 75 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles. És una cursa contrarellotge on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, i per tant l’estratègia d’equip és molt important. A més, durant el desenvolupament de la prova els equips poden seguir en directe l’estat del concurs, tant la puntuació i la classificació com els encerts i errors que porten acumulats cadascun dels participants. Això el fa un joc emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes.

La primera fase del concurs es va celebrar dijous passat, dia 27 de gener. En total hi van participar uns 2300 alumnes d’arreu de Catalunya dividits en 330 equips. Aquests equips es van repartir en 11 seus locals. L’Institut Sa Palomera portava 4 equips a la primera fase. D’aquesta manera els nostres alumnes van competir amb 26 equips més. Els tres primers equips classificats de cada seu es van poder classificar per a la fase final. Un dels nostres equips gairebé ho va aconseguir, quedant en 8è lloc.

Els alumnes s’ho van passar molt bé durant el joc i ja tenen ganes de presentar-s’hi l’any que ve. Mentrestant es van preparant per la Prova Cangur, un altre concurs matemàtic que tindrà lloc el proper dijous 17 de març.