dissabte, 14 de juny 2025, 22:45
lloc: Moodle Institut Sa Palomera
Curs: Moodle Institut Sa Palomera (Moodle Institut Sa Palomera)
Glossari: Glossari de Tecnologia
U
UltracongelacióTècnica de conservació que utilitza el fred (temperatures inferiors a -18ºC) per aturar l'activitat dels bacteris i mantenir el valor nutritiu dels aliments. |
UnióÉs el resultat d'ajuntar dues o més peces per formar-ne un conjunt o per establir-hi una connexió. |
Unió amb adhesiusUnió fixa permanent de materials per mitjà de substàncies líquides o semilíquides, anomenades adhesius. |
Unió articulada o mòbilUnió que permet el moviment de les peces unides entre si. |
Unió clavadaÉs la unió fixa permanent que utilitza claus com a elements d'unió. |
Unió de precisió o encaixUnió desmuntable en què els acoblaments de les peces es fan per pressió, mitjançant l'encaix o gràcies a la forma donada a cada peça. |
Unió desmuntableUnió fixa desmuntable que utilitza cargols o visos com a mitjà d'unió. |
Unió engalzadaUnió entre fustes que consisteix a fer un rebaix a les peces de fusta perquè encaixin i poder-les acoblar i que sol reforçar-se amb cola blanca perquè la unió sigui més duradora i resistent. |
Unió permanentTipus d'unió que té com a finalitat ajuntar dues peces de manera permanent. |
Unió rebladaUnió fixa permanent de xapes o peces de poc gruix, generalment metàl·liques, que utilitza reblons com a elements d'unió. |