info@sapalomera.cat | (+34) 972 350 909 

iEducació Institut Sa Palomera | Moodle ESO i BAT Weeras | Moodle Cicles QBid - Programa Empresa + Escola | Saga - Departament d'Ensenyament

Logo La Màquina del TempsL’exposició “La Màquina del Temps” de l’Institut Sa Palomera de Blanes preten mostrar la curta però intensa història de les últimes décades de la història de la Informàtica.

El museu es va ignaugurà oficialment el dijous 16 de març del 2017 en motiu de la celebració dels 10 i 15 anys de Cicles d’Informàtica en el centre amb presència del Sr. Jordi Caseny – Director de l’Institut Sa Palomera, el Sr. Miquel Lupiañez – Alcalde de Blanes, Sra. Sara Oliveras – Coordinadora Territorial d’Ensenyaments professionals a Girona i Sr.Joaquim Costa – Inspector dels SSTT d’Ensenyament a Girona i representants d’empreses i institucions que han col·laborant durant aquests 15 anys en l’acolliment d’alumne en pràctiues.
Portada del díptic de l'exposició la maquina del temps
Aquest passeig per la història, ens farà aprendre de l’evolució de les màquines i dels components que formen avui dia la tecnologia més puntera. Es poden veure consoles que van des de els 8bits a les consoles actuals, l’evolució dels components que formen un ordinador, CPU (8080), RAM, Gràfiques, plaques base, Sistemes d’emmagatzemament(disquets, fitxes perforades), un dels primers portables, portàtils i revistes, entre d’altres

Els fons d’aquesta exposició són gràcies a cessions o donacions de particulars, institucions públiques i empreses públiques i privades. La història continua i, amb ella, esperem que la nostra exposició creixi  i per això us animem a partipar. Per tant, qui vulgui participar en una cessió o donació pot enviar un correu a lamaquinadeltemps@sapalomera.cat

Aques projecte neix de la voluntat del professorat del Departament d’Informàtica del centre i és fruit d’un projecte comú entre professor i alumnes que han treballat en equip per fer-lo realitzat.

A dia d’avui es pot dir que aquesta exposició és la primera i única d’aquesta temàtica a tot Catalunya realitzada i establerta per un centre educatiu de secundària.

Podeu descarregar-vos el díptic informatiu de l’exposició

Visites

Tot i no estar de moment obert al públic, antics alumnes, col·leccionistes i grups escolars poden visitar l’exposició de forma gratuïta.

Cal posar-se en contacte prèviament per correu electrònic a lamaquinadeltemps@sapalomera.cat o al tlf. 972 35 09 09 (contacte. Josep Catà).

Si es realitza la petició de visita via correu electrònic cal especificar clarament “Sol·licitud de vistia guiada – nom del centre o organització”.

En el cos del missatge ha d’incloure la següent informació:

  • Nom del centre educatiu o organització que afecta a la petició
  • Responsable/s del grup, email o telèfon de contacte
  • Estudis (Primària, ESO, Batxillerat, cicles formatius) i curs dels alumnes.
  • Número d’alumnes

Aquest informació ens servirà per poder adaptar aquells continguts en el públic que realitzarà la visita

Recordeu que l’aforament de l’espai és limitat (màxim 25 persones). Si es supera aquest límit caldrà realitzar diferents torns.

Donacions

No saps què fer amb el teu ordinador o consola vells? Tens manuals, revistes antigues que no saps a on col·locar?

T’animem a particpar i contribuir en el fons de la nostra exposició permament per mitjà d’una cessió donació.

Posa’t en contacte amb nosaltres a través del següent correu electrònic lamaquinadeltemps@sapalomera.cat i t’atendrem amb els braços oberts.

Algunes de les persones o institucions que han contribuït en el fons del museu:

  • Institut Sa Palomera
  • ……
Logo FP DUAL

Notícies