info@sapalomera.cat | (+34) 972 350 909 

Djando Aula | Moodle ESO i BAT Weeras | Moodle Cicles QBid - Programa Empresa + Escola | Saga - Departament d'Ensenyament

Notícies

21/01/2020

Benvolgudes famílies,

Acabem de rebre l’ordre de mantenir tancat el centre per demà DIJOUS 23 de gener durant tot el dia. Així doncs, demà dijous LES CLASSES ES MANTENEN SUSPESES.

Atentament,

L’Equip Directiu

16/01/2020

Avui 16 de gener els alumnes de 2n d’ESO hem anat a visitar la fàbrica de iogurts de La Fageda i a fer una caminada pel parc natural de La Fageda d’en Jordà, a la Garrotxa. La sortida ha estat organitzada des dels Departaments de Tecnologia i Educació Física.

09/01/2020

Benvolguts pares i mares,

 

Ens dirigim a vostès per tal d’informar-los que l’Equip Docent de 3r d’ESO es planteja realitzar el treball de síntesi a la Vall d’Aran. La realització d’aquest treball formarà part del currículum del seu fill o filla i té com a objectiu principal posar els alumnes en situacions reals i comprovar si són capaços d’aplicar en un entorn desconegut per ells el que han après a l’aula.

En aquesta sortida es treballaran totes les àrees del currículum mitjançant activitats realitzades en petit grup o individualment, amb el suport dels professors i professores acompanyants. Creiem que, participant en aquesta sortida, els seus fills se sentiran més motivats i il·lusionats i treballaran amb més entusiasme.

En els següents enllaços trobaran informació important sobre tots els aspectes rellevants relatius a la sortida:

 

08/01/2020

Benvolgudes famílies,

us recordem que dijous 9 de gener tindrà lloc a la biblioteca del centre la reunió informativa per les colònies de 1r d’eso a les 18,30 i a les 19.30 la reunió informativa per les colònies de 2n d’eso.

Us hi esperem!

19/12/2019
Benvolgudes famílies,
Demà de 9 a 11 tots els alumnes del centre participaran en els tallers de Nadal. Aquí us deixem les llistes dels tallers que es faran i de com han quedat distribuïts: Recull de tallers de nadal
19/12/2019

Aquest divendres, 13 de desembre del 2019, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis del concurs de postals de Nadal. Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han optat als premis de les següents categories:

  • Classe amb més participació
  • Postal amb millor lletra
  • Postal més original
  • Postal més vistosa

Podeu veure les imatges de l’acte en aquest enllaç i les postals premiades per cada categoria en aquesta presentació.

Felicitem a tots els participants i especialment als guanyadors!

 

19/12/2019
L’alumne Sergio Alcaraz, del grup 1C del Cicle de grau mitjà SMX ha tingut l’idea de fer un PC-bre (un pessebre dins una caixa de PC). Després d’unes quantes hores de treball, està muntat sobre una de les vitrines del museu, a l’edifici de cicles. Estem molt contents del resultat, fins i tot ha instal·lat llums LED i una bateria per alimentar-les.
Esteu convidats a passar-vos per l’edifici de cicles i veure-ho!
17/12/2019

El nostre institut ofereix la possibilitat de realitzar els exàmens oficials de Cambridge English a les nostres pròpies instal·lacions el proper dissabte 18 d’abril. Per aquest motiu, us convidem a la reunió informativa que tindrà lloc divendres 17 de gener a les 18.30 a la biblioteca del centre.

Trobareu més informació a l’enllaç: exàmens oficials Cambridge English

17/12/2019

El divendres  dia 13 de desembre ens van visitar la Lola, la Francina, l’Albert, en Josep Lluís i l’Esteve, socis del Casal Cívic Blanes-Benet Ribas de Blanes. La seva visita està relacionada amb el projecte que estan duent a terme els alumnes de 3r d’ESO sobre “El passat i el present“, en aquest treball els alumnes han de comparar l’estil de vida dels any quaranta i cinquanta del segle XX amb l’actualitat. L’objectiu final del treball és que els alumnes creïn un petita peça teatral on es reprodueixi una escena de la vida quotidiana d’aquells anys del segle XX, on hauran de redactar els diàlegs, crear l’escenografia, cercar el vestuari i representar l’obra.

La Lola, la Francina, l’Albert, en Josep Lluís i l’Esteve han ajudat els alumnes a conèixer millor aquells temps i han respost multitud de preguntes sobre la vida quotidiana dels any quaranta i cinquanta. Els alumnes han centrat les preguntes sobre aspectes diversos com l’equipament de les cases, l’escola, el lleure, la situació de la dona, la religió, les professions, els salaris, la manca de llibertats, etc.

Els professors i els alumnes han valorat molt positivament aquesta activitat intergeneracional i estem desitjant col·laborar en més ocasions amb el Casal Cívic Blanes-Benet Ribas . També volem aprofitat l’ocasió per donar les gràcies a l’Iris, dinamitzadora de TASCA que gestiona el Programa de Gent Gran de la Fundació la Caixa.

12/12/2019

El Club de Tennis Blanes ens ha organitzat una jornada per gaudir de dues hores jugant a Tennis i a Paddle a les pistes homologades del club.
Han jugat dobles i han anat canviant de pistes fent torns.
El passeig fins allà pels camps del voltant de la Tordera ha estat molt agradable.

12/12/2019

Aquest dilluns 9 de desembre els alumnes de 1r de batxillerat han experimentat noves sensacions fent diferents activitats al Golem d’Arenys de Munt; han escalat, han fet una via ferrada i una cursa d’orientació.

11/12/2019

El dimecres 11 de desembre hem pogut gaudir d’una Trobada Multiesportiva amb tres entitats de la ciutat de Blanes: Club de bàsquet, Club de bàdminton i Club de futbol sala. Ens han ensenyat els principals aspectes d’aquests esports a la Ciutat esportiva de Blanes.

11/12/2019

L’Escola Universitària de la salut i l’esport adscrita a la UdG ens ha ofert una xerrada informativa dels graus que es poden estudiar allà, així com els postgraus i altres màsters. Oferten concretament el grau en fisioteràpia i el de ciències de l’activitat física i l’esport. Ens han explicat el contingut d’aquests graus i com s’estructuren les assignatures. També ens han mostrat les instal·lacions i la ubicació de la universitat. Ha estat adreçada a tots els quarts.

08/12/2019
Els alumnes de 2n SMX, 1r d’ASIX i 1r de DAW, van realitzar una sortida a la NiceOne, a la fira de Barcelona, el dia 29 de novembre.
Van poder veure les últimes tecnologies en hardware, les noves tendències en videojocs i l’oferta formativa a la que podran optar un cop acabin els seus estudis al centre.
També van poder gaudir del resultat del treball per projectes de 32 instituts públics, que van realitzar un scape room.
08/12/2019

La darrera setmana de novembre, els alumnes de segon de batxillerat i alguns dels seus professors vam estar a Madrid. Els objectius del viatge eren visitar el Museo del Prado i el Reina Sofia per tal de conèixer algunes les obres més importants de la història de l’art. Anar a La Casa Museo Lope de Vega i passejar pels carrers on van viure els principals escriptors del Segle d’Or de la literatura espanyola i conèixer el Madrid dels Àustries i dels Borbons

També vam anar a veure una obra de teatre i vam visitar el Museu de Ciències naturals on vam fer una visita guiada sobre la biodiversitat.

08/12/2019
Entre els dies 22 i 27 de novembre, 16 alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxibac han viatjat a Rodez (França), per participar en un programa d’intercanvi lingüístic. Els estudiants han conviscut durant aquests cinc dies amb els alumnes de batxillerat i cicles formatius de l’institut La Roque i han pogut assistir a les classes de les seves parelles lingüístiques.
Durant el cap de setmana, els alumnes blanencs van conviure amb les respectives famílies franceses. En canvi, de dilluns a dimecres, a més d’allotjar-se a l’internat i participar de la vida comunitària del centre, tots plegats van poder visitar els museus de Pierre Soulage i de Toulouse Lautrec i conèixer les ciutats de Rodez i d’Albi.
Peu de foto: foto de comiat conjunta a l’entrada principal del Lycée La Roque
02/12/2019
Des del Departament de Ciències de l’Institut es van dur a terme diferents activitats, emmarcades dins la Setmana de la Ciència, que us presentem a continuació: la sortida al CEAB (Centre d’Estudis Avançats de Blanes) i a la UdG (Universitat de Girona), els dies 13 i 15 de novembre, respectivament. On els alumnes de batxillerat diürn i nocturn, de primer i segon curs, van poder participar en diferents tallers científics.
Així com la decoració del vestíbul de l’Institut amb diferents projectes i treballs científics realitzats pels alumnes de secundària i batxillerat.
No us ho perdeu, encara hi estan exposats!!
26/11/2019

Concurs per a la creació del logotip del projecte.

Objectiu: crear una imatge gràfica tenint en compte que ha de transmetre la idea dels cinc països participants i la connexió entre els alumnes i el mercat laboral o la vida professional.
Concursants: El concurs és obert a tots els alumnes del centre. Cada participant podrà presentar com a màxim 1 proposta.
Condicions tècniques: Els dissenys han de ser originals i inèdits i de concepció i tècnica lliure. Cal presentar una proposta gràfica digital. Les idees no es valoraran en funció del seu nivell d’acabat. El que és més important és el concepte.

Presentació i format: Les propostes s’hauran de presentar en format digital a l’adreça de correu electrònic: erasmus@sapalomera.cat indicant en l’assumpte: Concurs logotip. Al mail s’haurà d’adjuntar: dades personals (nom i cognoms i curs
de l’alumne que presenta la proposta) i la proposta gràfica del logotip en format gif, png o jpg.
Termini: El termini de presentació de propostes finalitzarà a les 15h del dilluns 16 de desembre. No es podran admetre obres lliurades amb posterioritat a aquesta hora i data.
Jurat i resolució: El Jurat està integrat pels professors que formen part de l’equip local del projecte COLAB. Un d’ells actuarà com a secretari per a recollir els vots de màxim tres candidats. L’alumne amb més vots en serà el guanyador. La resolució del jurat es farà pública el dia 19 de desembre. El veredicte del jurat serà inapel·lable.
Premi: Només hi ha un sol premi. El 1r Premi és la participació a la mobilitat a Hongria del 24 al 30 de maig del 2020. En cas que l’alumne no tingui entre 15 i 18 anys (i per tant no pot participar a les mobilitats), se li ofereix la possibilitat d’acollir
un alumne a casa seva durant l’abril de 2021.
Propietat i devolució de les obres: La persona autora de l’obra seleccionada cedeix al centre sense límit de temps i amb caràcter exclusiu, els drets de propietat, d’ús i d’explotació de la seva propietat intel·lectual. Guanyar aquest concurs no suposa que el logotip en sigui la imatge perquè després cal fer el concurs entre els 5 països participants.

Acceptació: La participació en aquest concurs implica l’acceptació total
d’aquestes bases, que podran ser interpretades pel jurat en aquells aspectes no
previstos inicialment.

24/11/2019

Aquesta darrera setmana (18, 19 i 20 de novembre) hem pogut gaudir d’una nova edició del Projecte Apadrinament Digital 1r SMX – 1r ESO on l’alumnat de 1r de Sistemes Microinformàtics i Xarxes ajuden els seus companys de 1r d’ESO a treballar alguns aspectes clau de la informàtica i ofimàtica que de ben segur necessitaràn utilitzar aviat.

Moltes gràcies a tots els participants (alumnes i docents) per la vostra col·laboració i implicació. Ha estat novament tot un èxit!