info@sapalomera.cat | (+34) 972 350 909 

Moodle ESO i BAT Moodle ESO i BAT Weeras | Moodle Cicles QBid - Programa Empresa + Escola | Saga - Departament d'Ensenyament

Notícies

19/04/2018

Benvolgudes famílies,

Us informem que el proper dilluns dia 23 d’abril celebrem la 26a. Marxa de St. Jordi i que també durem a terme la Commemoració de l’Any Pedrolo, el Certamen Literari i el lliurament de diversos premis.

PROGRAMA 23 D’ABRIL 2018
25a MARXA DE SANT JORDI
CERTAMEN LITERARI

9:15h: Aules per passar llista i col·locar el dorsal

9:30h: Al gimnàs:

 • Commemoració Any Pedrolo
 • Entrega de premis Certamen literari de Sant Jordi
 • Entrega de premis Fotografia Matemàtica

 

10:30h: Escalfament

10:45h: Control de sortida

11:00h: Inici de la cursa

12:30h: Finalització de la cursa

12:45h: Entrega de trofeus al gimnàs

13:30h: Finalització de la Diada.

Bona cursa a tothom i bona Diada de Sant Jordi!

18/04/2018

ASSEMBLEA GENERAL AMPA 2018

Benvolgudes famílies,

Us convoquem a l’assemblea general de l’Ampa que tindrà lloc a la biblioteca del centre el proper dijous 26 d’abril de 2018 a les 19 h.
Ordre del dia:

 • Actualització dels càrrecs del comitè de l’Ampa.
 • Reciclatge de llibres.
 • Subvencions.
 • Torn obert de paraules

Atentament,

 

L’Ampa Sa Palomera

Blanes, 18 d’abril de 2018

17/04/2018

El passat 13 d’abril els alumnes de 4t d’ESO que cursen l’optativa de llatí han assistit a la  “VIII trobada anual d’alumnes de llatí” que organitza l’equip de clàssiques de l’ICE.

Aquest any s’ha celebrat a Caldes de Malavella i hi han participat 630 alumnes de 35 instituts de tota la província. Els alumnes han pogut participar en tallers de diversa temàtica, assistir a una obra de teatre i conèixer les termes romanes de la població.

Notícia a altres mitjans (La Selva TV)

12/04/2018

Avui dijous 12 d’abril el centre ha participat en els Quarts de final del Certamen de lectura en veu alta que s’han celebrat al teatre de Blanes; l’alumna del nostre centre, Maria Cuevas de 2n d’ESO, ha estat la guanyadora de la categoria de Corsaris i ara l’esperen les semifinals el dia 4 de maig al teatre de Salt.

Enhorabona!

10/04/2018

Les companyes i companys de la Carla, i tota la comunitat educativa de l’Institut Sa Palomera, volem manifestar que recolzem amb cor i ànima a la nostra amiga i a tota la seva família que han estat víctimes de la violència de gènere.

23/03/2018

Al llarg de la setmana del 19 de març els alumnes de 1r i 2n d’ESO del centre han visitat l’exposició permanent “La Màquina del Temps”.

Han pogut veure de primera mà l’evolució de la breu història de la informàtica gràcies a aquesta exposició situada en l’edifici dels mòduls de Cicles.

L’exposició ha anat a càrrec del professor del departament d’informàtica Josep Catà coordinat amb els professors del departament de tecnologia.

22/03/2018

El passat dimecres 21 de març el alumnes Christian Gascon, José Luís Guardia, Marc Pedemonte de 1r d’ASIX van participar en el concurs de programació ProgramaMe 2018 disputat a Olot. Aquest concurs est troba dins del del campionat de Catalunya d’FP CATskills on els alumnes d’ensenyaments professionals d’arreu del territori català competeixin en diferents habilitats relacionades amb els estudis que estan cursant.

Enguany el Concurs contava en 30 equips, 20 en modalitat presencial i 10 online, de tot el territori català i es va celebrar a l’Institut Bosc de la Coma d’Olot. L’acte de clausura i el lliurament de premis va ser a càrrec del Sr Estanislau Vidal-Folch – Subdirector general de Programes, Formació i Innovació del Departament d’Ensenyament.

L’equip guanyador d’aquesta fase regional dóna lloc a la participació al campionat d’Espanya que es celebra al mes de Juny.

Els deu primers equips classificats en la modalitat presencial van ser:

Nom de l’equip Centre Ciutat Posició
AltEfe4 INS Joan Brudieu La Seu d’Urgell 1
La República Contraataca INS F. Vidal i Barraquer Tarragona 2
Javiduria INS Bosc de la Coma Olot 3
Camins INS Cami de Mar Calafell 4
Pinches Furros INS Sabadell Sabadell 5
GIROJAVA INS Montilivi Girona 6
IAM++ INS Ausias March Barcelona 7
SaPa Think Tech INS Sa Palomera Blanes 8
javaCOPS INS Nicolau Copèrnic Terrassa 9
Les gambetes de Palamós INS Palamós Palamós 10

Des del Departament d’Informàtica estem molt satisfets de l’actuació dels nostres alumnes, ja que malgrat la poca experiència en programació que duen, que s’enfronten amb alumnes de cicles específics de programació i el handicap del llenguatge de programació van tenir una molt bona classificació en quedar en la 8a posició de tot Catalunya.

15/03/2018
Nou cicle formatiu de grau superior de Desenovlupament d'Aplicacions Web en modalitat Dual
A partir del proper curs 2018-19 es podrà cursar el cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’aplicacions web a l’Institut Sa Palomera.

Aquest cicle s’implantarà en DUAL, una nova modalitat d’ensenyament que incrementa les hores de formació que es fan a l’empresa i té un índex d’inserció laboral més alt. En total els alumnes acaben realitzant gairebé 1.000 hores de formació remunerada a les empreses del sector.

(més…)

09/03/2018

A l’atenció dels pares i mares dels alumnes

 

Cada vegada són més els centres educatius de titularitat pública  que ofereixen als seus alumnes, la possibilitat de realitzar els exàmens oficials de Cambridge English, a  través de l’institut i en les seves pròpies instal·lacions.

 

Per aquest motiu, els volem informar de la proposta d’exàmens d’anglès de Cambridge.

Segur que han sentit parlar del First Certificate (FCE) l’examen més conegut de Cambridge English Language Assessment (la divisió d’idiomes de la Universitat de Cambridge per a parlants d’altres llengües), i certifica que els alumnes que l’aproven tenen un nivell intermedi-alt, és a dir, un nivell B2 (MCER).

 

Alhora Cambridge proposa el KET for Schools, PET for Schools i FCE for Schools, per a joves de secundària, batxillerat i cicles formatius, utilitzant el mateix format que l’examen KET, PET i FCE, així com el mateix nivell de dificultat. La diferència radica en el tipus de contingut i el tractament de temes, que estan basats en els seus interessos i experiències reals. Aconseguint el mateix certificat oficial, sense cap tipus de distinció, però amb grans avantatges: uns preus  més assequibles i la comoditat de realitzar els exàmens en el propi institut.

 

Pensem que la realització d’aquests exàmens està plenament d’acord amb el projecte lingüístic del nostre centre, i que contribuiran a un millor coneixement i domini de la llengua anglesa per part dels seus fills.

Per això hem programat una reunió informativa dels exàmens KET/PET/FCE (for Schools) de Cambridge durant el proper dimarts 13 de març a les 19:45h a la biblioteca de l’institut Sa Palomera. La data de realització de l’examen és el dia 5 de maig (dissabte).

Si estan interessats en assistir a aquesta convocatòria, els preguem que retornin la butlleta adjunta degudament complimentada i signada. Si tenen qualsevol dubte, poden posar-se en contacte amb la professora responsable Cristina Carreras en aquest email mcarreras@sapalomera.cat.

Quedem a la seva disposició per a qualsevol aclariment.

Ben cordialment,

 

Cristina Carreras – Responsable exàmens de Cambridge                                                            Jesús Ruiz -Cap del dept. De Llengües Estrangeres

 

 

LLIURAR AL PROF. D’ANGLÈS ABANS DEL 22 DE MARÇ

En/na________________________________________________________, com a pare/mare,

de __________________________________________________

del curs __________

 

assistirem a la reunió informativa que tindrà lloc a l’institut Sa Palomera el proper dimarts 13 de març  a les 19.45 h a la biblioteca de l’institut Sa Palomera.

 

________________, a _____ de març de 2018

 

________________________

Firma pare/mare

ESO
09/03/2018

El dimarts 6 de març el centre va celebrar els Vuitens de final del Certamen de lectura en veu alta; els guanyadors d’aquest any  són els següents:

 • Timoners: Marc Vancea ( Aula d’acollida)
 • Corsaris: Maria Cuevas (2n d’ESO)
 • Tropa de corsaris: Ariadna Coney, Laia Linares i Luca Minelli (4t d’ESO)
06/03/2018

Benvolguts pares i mares,

El motiu d’aquesta carta és informar-los que hi ha convocada una vaga d’estudiants el dia 8 març de 2018 contra la violència masclista per part del Sindicat d’Estudiants.

Segons la normativa vigent, l’alumnat  de 1r i 2n d’ESO  no té dret a  fer vaga, mentre que els alumnes de 3r i 4t d’ESO poden secundar-la fer sempre que els pares o tutors legals ho autoritzin. Els alumnes de post-obligatòria no tenen restriccions en aquest sentit.

Des de la Direcció del centre s’ha autoritzat a  fer vaga el dia 8 de març de 2018.

Després que els delegats informessin a tots els companys sobre els motius de la vaga, una vegada feta  una votació a cada grup-classe, amb la presència sempre d’un professor/a, l’alumnat del centre ha decidit, majoritàriament,  afegir-se a la protesta.

Finalment, dir-los que, si vostès autoritzen el seu fill/a a fer vaga, no ha de venir al centre i, en el cas que hi vingui, s’interpretarà que no la secunda i, per tant, se’l farà anar a l’aula corresponent.  El professorat del centre intentarà no posar cap examen aquest dia, però, en el supòsit que, puntualment, se’n faci algun, l’alumne té l’obligació d’assistir-hi. Un cop acabat l’examen, l’alumne podrà marxar del centre.

Els alumnes de 1r de Batxillerat tenen programats els exàmens des d’inici de curs. Així doncs, hauran de venir dijous a examinar-se.

Poden consultar les bases de la convocatòria al web:  http://www.sindicatdestudiants.net/ 

Cordialment,

Jordi Caseny
Director

05/03/2018
Blanes, 5 de març de 2018

Benvolguts famílies de 1r d’ESO,

Us informem que demà dimarts 6 de març a les 19.30h tindrà lloc una reunió informativa sobre les colònies de can Brugarola on s’explicarà tot el que necessiteu saber sobre la sortida.
També us adjuntem unes dades d’interès i que pretenen resumir el que es parlarà demà.

Les dades més importants de la sortida a Canet de Mar que faran els vostres fills i filles.

Hora de sortida del dimecres 14 de març : 8:45 a l’estació de Blanes.
Hora d’arribada a l’estació de Blanes el divendres 16 de març15:50 aproximadament.

Recordeu també que cal dur pel primer dia esmorzar dinar.

Els alumnes han de dur:

 • Estris escolars. Estoig. Fulls en blanc. Dossier de l’alumne (és un per grup de treball que lliurarem a l’estació).
 • Motxilla petita. Pel dia a dia.
 • Roba i calçat còmode, sac de dormir, necesser, tovallola i xancletes.
 • Paraigua o impermeable per si plou.
 • Medicaments personals (amb autorització, prescripció i indicacions).

Recordeu que els alumnes no poden portar mòbil i que penjarem cada dia fotos
i una petita ressenya del que fem a Canet de Mar.

Ens posem a la seva disposició,

Ben cordialment.

Professorat i coordinació de 1r d’ESO
25/02/2018

Benvolguts pares i mares,

Ens dirigim a vostès per tal d’informar-los que, per qüestions organitzatives, l’hora de sortida de l’autobús per anar al Camp d’Aprenentatge de Barcelona el proper dilluns 26 de febrer, serà a les 8:30h (no a les 9h com teníem estipulat).

Demanem disculpes per qualsevol inconvenient que s’hagi pogut ocasionar.

Atentament,

Coordinació

25/02/2018

El dia 21 de febrer, 17 alumnes de 1r d’ESO i 5 alumnes de 2n d’ESO han participat en el concurs Esprint de Matemàtiques, en el que partícipaven instituts de tot Catalunya, la comunitat valenciana i Balears.

Han hagut de resoldre 10 problemes, que algun que d’altre se’ls ha resistit més del compte, però afortunadament en prop d’una hora i tres quarts han aconseguit resoldre’ls tots.

Restem a l’espera de veure la classificació entre tots els partícipants

17/02/2018

SORTIDA BARCELONA 2n ESO. INFORMACIÓ PER ALS PARES.

Benvolguts pares i mares,

Els fem arribar la informació més rellevant de la sortida a Barcelona.

Els recordem que la sortida es farà en dos torns: el 1r torn serà els dies 21,22 i 23 de febrer (2n B i 2n D) i el 2n torn serà els dies 26,27 i 28 de febrer (2nA, 2n C i 2n E).

Se sortirà de l’institut a les 9 del matí (de la rotonda).

        1.- El full de ruta que seguirem serà el següent:

El 1r dia:

9:00.-   Sortida de Blanes

10:30.-  Trobada al carrer Lleida

11:00.-  Barcelona des de Montjuïc

12:30.-  Desplaçament a l’alberg

13:00.-  Dinar a l’alberg( el porten els alumnes)

15:00.-  Presentació del Pla Cerdà (Sala Gaudí)

16:00.-  Itinerari “Explorem l’Eixample”

18:00.-  Tornada a l’alberg /instal·lació a les habitacions

20:30.-  Sopar

 

El 2n dia:

8:00.- Esmorzar

9:30.-  Presentació Descobrim les Rambles (Sala Gaudí)

10:30.- Visita a la Boqueria

12:00.– Passejada per les Rambles

13:30.- Dinar al Maremàgnum (pícnic)

15:00.- Pintors amb ofici (MNCA)

18:00.- Tornada a l’alberg

20:30.- Sopar

 

El 3r dia:

08:00.-  Esmorzar

09:00.-  Recollida habitacions

10:00.-  La Barcelona medieval

13:00.-  Dinar a l’alberg

15:00.-  Tornada cap a Blanes

16:30.-  Arribada aproximada a Blanes

 

        2.- Els alumnes hauran de dur el següent material:

 • Esmorzar, dinar i berenar del primer dia.
 • Estris escolars.
 • Motxilla petita pel dia a dia.
 • Roba i calçat còmode, sac de dormir, necesser, tovallola i xancletes.
 • Medicaments personals (amb autorització, prescripció i indicacions).
 • No es poden portar mòbils.

       

        3.- El treball dels alumnes:

 • Els alumnes duran a terme bàsicament un treball relacionat amb la matèria de ciències socials (l’entorn físic, històric, arquitectònic de la ciutat de Barcelona)
 • L’activitat en general està relacionada també amb la feina de tutoria de cohesionar els grups i afavorir la relació entre els alumnes

 

        4.- Cal recordar que durant l’estada al camp d’aprenentatge els alumnes han de tenir un bon comportament i seguir unes normes de  convivència:

 • Els alumnes han de complir l’horari establert per les activitats i pels àpats.
 • Els alumnes han de seguir en tot moment les instruccions dels professors.
 • Els alumnes són responsables dels desperfectes que causin.
 • En tot moment seran vigents les normes de règim intern de l’Institut.

 

        5.- És molt important que si el vostre fill ha de prendre alguna medicació o té algun problema de salut o alimentació ho comuniqueu al tutor o tutora.

 

Per a qualsevol aclariment podeu adreçar-vos als tutors o tutores del seu fill o filla.

Rebeu una salutació cordial,

 

Tutors i tutores de 2n d’ESO i coordinació de 1r cicle

17/02/2018

El 14 de febrer ha visitat el nostre centre l’escriptor Arturo Padilla, autor del llibre Presoners del mar que han llegit els alumnes de 1r d’ESO. L’autor ha estat brillant i s’ha posat les noies i nois a la butxaca!

22/01/2018

Des del departament de llengües, vam organitzar una sortida  al teatre Victòria  de Barcelona per assistir a la representació de “Cabaret” amb els alumnes de 4tde l’ESO i alguns alumnes de 2n de Batxillerat del centre el passat dimecres dia 17 de gener.

ESO
18/01/2018

Avui hem rebut la visita de l’escriptora Ana Alcolea, autora del llibre que tot just hem llegit, El secreto del galeón. 

18/01/2018

Dilluns

22/01/2018

Dimarts

23/01/2018

Dimecres

24/01/2018

16.00 – 17.00 ·  Matemàtiques ESO i BATX

·  Matemàtiques C. Soc BATX

·  Economia BATX

·  Economia de l’empresa BATX

Aules: 4t A, 4t B i  4t C

·  Anglès ESO i BATX

·  Francès i Alemany 2n i 3r ESO

Aules: : 4t A, 4t B ,4t C i 4t D

 

·  Llengua catalana ESO  i BATX

·  Literatura universal BATX

Aules: 4t A, 4t B i 4t C

 

17.00-18.00

 

·  Tecnologia

Aules: 3r A, 3r B i 3r C
·  Biologia i geologia 1r, 3r ESO

·  Física i química 2n, 3r ESO

·  Biologia BATX

·  Química BATX 

·  Física BATX

Aules: 3r A, 3r B i 3r C
·  Llengua castellana ESO i BATX

·  Grec BATX

·  Llatí BATX

Aules: 4t A, 4t B i 4t C
18.00-19.00 ·  Ciències socials ESO

·  Cultura i valors ètics/ Religió ESO

·  Filosofia BATX

·  Psicologia / Sociologia BATX

·  Música 1r ESO (alumnes de 2n ESO)

Aules: 4t A, 4t B, 4t C i 4t D
   
NOTA: Si a alguna matèria s’ha de lliurar un treball o un dossier, caldrà que els lliuri:

 

MATÈRIA DIA I HORA LLOC
  ·  Biologia i geologia 1r, 3r ESO

·  Física i química 2n, 3r ESO

Dia de l’examen Aula on es faci l’examen
  ·  C. Socials Dia de l’examen Aula on es faci l’examen
  ·  Ed. Física Dimarts, 23 de gener al 2n pati Departament d’educació física (Gimnàs)
  ·  Matemàtiques Dia de l’examen Aula on es faci l’examen
  ·  Música 1r i 2n ESO (alumnes 3r i 4t) Dimarts, 23 de gener al 1r pati Aula de música
  ·  Tecnologia Dia de l’examen Aula on es faci l’examen
  ·  Visual i plàstica Dilluns, 22 de gener al 2n pati Aula de visual i plàstica
  ·  Francès i Alemany 2n, 3r ESO (alumnes que han deixat la matèria) Dia de l’examen Aula on es faci l’examen