info@sapalomera.cat | (+34) 972 350 909 

iEducació Institut Sa Palomera | Moodle ESO i BAT Weeras | Moodle Cicles QBid - Programa Empresa + Escola | Saga - Departament d'Ensenyament

Notícies

24/11/2020

Els nostres alumnes de 2on de Batxibac han participat a la xerrada en línia a través de la plataforma de Microsoft Teams sobre “Universités et Grandes Écoles en France” que els ha permès conèixer amb més profunditat com funciona el sistema d’ensenyament superior francès.

La xerrada ha estat liderada pel Sr. Agung Syahputra d’Excelia, coordinador de relacions internacionals i conseller d’orientació dels campus de Tours, la Rochelle i París. El seu testimoni personal com a ex-alumne de la universitat francesa ha estat també molt interessant per veure una trajectòria personal molt professionalitzada.

24/11/2020

Els nostres alumnes de francès han dut a terme els exàmens DELF (Diplôme d’études en langue française) dels nivells A2 i B1 durant aquest novembre tot i la situació de pandèmia actual. Aquests alumnes no van poder realitzar l’examen l’abril passat a causa del confinament. Felicitats a tots els que finalment us hi heu presentat!

El nivell A2 equival a un usuari elemental. El candidat ja és capaç de parlar sobre tasques senzilles de la vida quotidiana i pot fer servir les fórmules de cortesia i d’intercanvi més freqüents. El nivell B1 equival a un usuari independent. És capaç de mantenir una interacció, pot comprendre i mantenir una discussió, donar consells i expressar opinions, així com saber desenvolupar-se en situacions imprevistes de la vida quotidiana.

Els exàmens DELF són certificats reconeguts internacionalment i es porten a terme en més de 1200 centres de 175 països d’arreu del món.

19/11/2020

Multitud d’elements del nostre entorn perden el sentit si els allunyem de les seves arrels grecollatines. La cultura clàssica constitueix la base de la nostra cultura, es troba incrustada en el nostre imaginari col·lectiu.

Amb els concursos de mitologia ens proposem aproximar l’institut Sa Palomera al món clàssic a través de la mitologia, una visió del món que ha ultrapassat fronteres culturals i temporals mantenint-se encara atraïent i inspiradora.

El primer trimestre us plantegem, amb aquest primer concurs, la identificació d’una sèrie de divinitats. Es tracta d’onze recreacions del fotògraf Cristian Baitg que hem imprès i numerat i  que hem exposat en dues zones de l’institut perquè tothom les pugui contemplar.

Per participar només cal enviar un mail a mllibre2@sapalomera.cat amb les respostes, per exemple 1: Cronos, tot especificant nom i cognoms i curs i grup. Diferenciem quatre categories: primer cicle d’ESO, segon cicle d’ESO, Batxillerat (diürn i nocturn) i professorat.

El primer de cada categoria en solucionar correctament totes les divinitats guanya el concurs. L’obsequi consisteix en una samarreta. Hi ha temps de participar fins el dijous 17 de desembre i el dia 21 de desembre donarem a conèixer els guanyadors

17/11/2020
Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència, i des del Departament de Ciències de l’institut, s’ha organitzat la participació de l’alumnat en diferents tallers i jornades, des de les matèries de biologia i geologia i de física i química.
L’alumnat de 3r i 4t d’ESO ha participat en uns tallers telemàtics acceptant diferents reptes científics proposats des del CRP. Els resultats es podran veure al vestíbul de l’institut del dia 16 al 29 de novembre.
A la mateixa exposició hi haurà una mostra de diferents aparells meteorològics que ha preparat l’alumnat de 1r d’ESO; els lapbooks que va preparar, el curs passat, l’alumnat que enguany cursa 3r d’ESO i que, degut al confinament, encara no havien pogut ser exposats; i el treball realitzat per l’alumnat de física de 1r de batxillerat.
Pel que fa a l’alumnat de 2n i 4t d’ESO també col·laboraran amb la celebració de la Setmana de la Ciència amb la preparació i exposició de diferents pòsters per tal d’homenatjar el treball de les dones científiques en aquest àmbit. Es tracta d’un treball realitzat conjuntament amb el professorat del Departament de Llengües estrangeres. Els diferents pòsters els podreu trobar penjats als diferents passadissos de l’institut.
Esperem que us agradi!
30/10/2020

Benvolgut alumnat i benvolgudes famílies,

Us informem que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, ha especificat que al Batxillerat i Cicles Formatius cal reduir l’activitat presencial i desenvolupar totes les activitats que es puguin de forma telemàtica.

Seguint aquestes instruccions la direcció de l’Institut Sa Palomera ha determinat que la setmana del 2 al 8 de novembre les classes de Batxillerat diürn, Batxillerat nocturn i Cicles Formatius es realitzin majoritàriament de forma telemàtica a excepció dels exàmens i les pràctiques que s’hauran de fer presencialment.

El dilluns pel matí els tutors enviaran el programa amb la feina que hauran de realitzar els alumnes durant el període de confinament. Aquesta feina s’haurà de realitzar amb les eines telemàtiques que els ofereix el centre: ordinador, Classroom, Moodle i comptarà com una nota més per a l’avaluació trimestral o per a l’avaluació de la unitat formativa de CF. També els alumnes s’hauran de connectar obligatòriament a les videoconferències (Meets) que s’indiquin durant la setmana, en cas de no fer-ho caldrà justificar l’absència.

En cas que tinguin qualsevol dubte relacionat amb el seguiment acadèmic, es poden posar en contacte amb els tutors o les tutores:

1r Batxillerat A: Georgina Deulofeu gdeulofeu@sapalomera.cat
1r Batxillerat B: Eva Pradas epradas@sapalomera.cat
1r Batxillerat C: (Nocturn) Carme Morell cmorell@sapalomera.cat
2n Batxillerat A: Neus Amat namat@sapalomera.cat
2n Batxillerat B: Mercè Dòria mdoria@sapalomera.cat
2n Batxillerat C: Nocturn Joaquim Armengol jarmengol@sapalomera.cat
1r SMX A: Josep Catà jcata@sapalomera.cat
1r SMX B: Josep Oliveras joliveras@saplomera.cat
1r SMX C: Montserrat Bermúdez mbermudez@sapalomera.cat
2n SMX A: Isaac Puli ipuli@sapalomera.cat
2n SMX B: Josep Maria Boix jboix@sapalomera.cat
1r ASIX: Ricard Pla rpla@sapalomera.cat
2n ASIX: Josep Bassó jbasso@sapalomera.cat
1r DAW: Cristina Gómez cgomez@sapalomera.cat
2n DAW: Xavier Martín xmartin@sapalomera.cat

Cordialment,

La Direcció

10/09/2020

Ja teniu a la vostra disposició el pla d’actuació per al curs 2020-2021 i la relació de mesures COVID-19 adoptades al nostre centre educatiu.

Us desitgem a tots un bon i segur inici de curs!

10/09/2020
Benvolgudes famílies,

L’inici del curs escolar 2020-2021 serà excepcional. La tornada a l’escola aquest setembre després de la crisi del coronavirus implicarà la tornada d’infants i adolescents a les aules després de gairebé mig any tancades per reprendre les classes i l’activitat lectiva.

Comencem el curs amb unes circumstàncies molt diferents de les dels cursos anteriors i ple d’incerteses, però amb la il·lusió de retrobar-nos amb els alumnes i l’empenta necessària per garantir al màxim l’aprenentatge dels vostres fills i les vostres filles. I tot això complint les mesures sanitàries indicades pel Departament de Salut per prevenir la COVID-19. (més…)

03/09/2020

L’AMPA ha obert un termini extraordinari de compra de llibres. Durant els dies 8 i 9 de setembre podreu efectuar la compra a la web comercialgirona.cat/comandes amb el codi PALOMERAC0147

Recordeu que l’AMPA no pot garantir l’entrega el primer dia de classe de les compres realitzades amb retard.

31/08/2020

Instruccions per la matrícula del curs 2020-2020

Calendari: de l’1 al 7 de setembre

NOMÉS ES PODRAN MATRICULAR DURANT AQUEST PERÍODE AQUELLS ALUMNES QUE HAGIN ESTAT ADMESOS A LA PREINSCRIPCIÓ O QUE JA SIGUIN ALUMNES MATRICULATS EN EL CICLE QUE CORRESPONGUI AL SA PALOMERA EL CURS 19/20.

A continuació es detalla el procés per cada cicle.

(més…)

03/08/2020

El centre romandrà tancat per vacances durant el mes d’agost. Les sol·licituds de certificats i altra documentació que es demanin els dies 30 i 31 de juliol, seran ateses al setembre.

03/08/2020

Recordem que la matrícula de cicles formatius SMX, ASIX i DAW es realitzarà del dia 1 al 7 de setembre.

És imprescindible instal·lar l’aplicació de l’Institut Sa Palomera al mòbil. Podeu descarregar l’App per dispositius amb Android o IPhone cercant “Institut Sa Palomera” a Google Play o Apple Store.

A partir del 24 d’agost s’enviarà un missatge a l’aplicació de mòbil amb les instruccions per a realitzar la matrícula i la documentació necessària.

Si no teniu l’aplicació instal·lada no rebreu les instruccions per la matrícula.

24/07/2020

Ja està a la vostra disposició el calendari d’inici del curs 2020-21. Aquest inclou les dates i horari de les proves extraordinàries de 1r de batxillerat, de les presentacions i inici del curs (ESO, Batxillerat diürn i nocturn i Cicles), així com de les reunions de començament de curs amb les famílies:

21/07/2020

L’alumne Martí Delgado, de 2n de batxillerat diürn, ha guanyat un dels premis UVic als millors treballs de recerca amb el seu treball “La música en el cinema. Quina influència té sobre nosaltres?”, tutoritzat per Marta Sala.

El seu treball, que té com a objectiu conèixer com influencia la música en el cinema i si afecta l’argument de la pel·lícula, inclou la composició i enregistrament de tres peces musicals que s’han utilitzat per il·lustrar la mateixa escena d’una pel·lícula. Així, s’ha pogut analitzar com la percebia l’espectador cada vegada, i si la música influïa en la seva percepció de l’argument de l’escena.

Des d’aquí volem donar l’enhorabona a en Martí, tant pel treball realitzat com per aquest premi de la Universitat de Vic. Moltes felicitats!!!

21/07/2020

El projecte d’aprenentatge cooperatiu Apadrinem Sa Palomera té com a objectiu donar valor a aquest element natural i icònic de Blanes, aprofundir en el seu coneixement i fer que aquest arribi a societat blanenca.

https://mhm.mobileworldcapital.com/ca_ES/escenari/2097/showedit

09/07/2020

Benvolgudes famílies,

Aquest any us oferim la possibilitat d’adquirir els llibres a través del servei que ha contractat l’AMPA per aquest proper curs 2020-21. Tota la informació sobre com fer-vos socis de l’AMPA així com sobre el procediment de reserva, compra, folrat, pagament i lliurament dels llibres la trobareu a la següent carta informativa i al document Què cal fer abans de fer la compra?

Llistat de llibres

IMPORTANT! El termini per l’adquisició de llibres s’ha prorrogat fins el 10 d’agost!

La Junta de l’AMPA

02/07/2020

Els alumnes de 1r d’ESO han realitzat durant la darrera setmana de curs el rojecte transversal ‘LLUMS, CÀMERA… ACTION!!!‘ proposat des de les assignatures d’anglès, música i tecnologia. En el següent enllaç podreu gaudir de les seves produccions: Crosscurricular Project.

Moltes felicitats a tots per la vostra creativitat i en especial a l’alumne de 1ESOA Eric Montemayor, merescut guanyador per votació popular! 👏👏👏👏

02/07/2020

L’alumna de primer de batxillerat nocturn Ana Jimena Alfaro García ha estat guanyadora territorial per Girona del concurs d’escriptura FICCIONS, al qual s’han presentat alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius de tota Catalunya. Podeu trobar el seu relat i el dels altres participants al web de l’entititat organitzadorna. Felicitats, Ana!