Articles del curs 2015-2016JUL '16
04
13 ist keine Unglückszahl!
 
ESO
 

Enguany, els exàmens del Goethe Institut (nivell A2) també s’han fet al nostre centre!. 13 alumnes de 3r i 4t d’ESO ens hi vàrem presentar i... hem aprovat tots!.
El 13 no és un número de mala sort!


JUL '16
03
Venda de llibres curs 2016-2017 per part de l'AMPA
Tota la comunitat educativa
 
L'AMPA facilita l'adquisició dels llibres per al curs 2016-2017 als seus socis i els permet entrar en el programa de reciclatge per a l'ESO.
JUL '16
03
Llibres curs 2016-2017
Tota la comunitat educativa
 
Us adjuntem la relació de llibres per al curs 2016-2017.
JUL '16
01
Optatives 4rt d'ESO curs 2016-2017
Alumnes que cursaran 4t d'ESO
 
En el llistat adjunt trobareu les assignacions de les matèries optatives de 4t d'ESO per al proper curs 2016-2017.
JUL '16
01
Vídeo dels tallers de l'última setmana de plàstica
  1r, de 2n i de 3r d'ESO.

 

La setmana final de curs de plàstica els alumnes varen realitzar uns tallers d'Encolats i transferències.

JUN '16
28
Informació a les famílies alumnes 1r d'ESO
1r ESO
 

JUN '16
28
Entrega dels xecs-viatge
  Tota la comunitat educativa

 

L’Ampa del Institut Sa Palomera s’afegeix al interès del claustre i la direcció del centre per promoure l’aprenentatge d’idiomes i convertir-se en referent d’aquestes matèries.

Per aquest motiu, hem decidit subvencionar els viatges promoguts pel departament de llengües estrangeres ( Anglaterra, França i Alemanya) i premiar amb un xec especial als alumnes que, segons els professors, han presentat un millor treball de síntesi sobre el viatge i han aprofitat l’oportunitat d’aprenentatge que aquest significava.

Felicitem des d’aquí a tots els guanyadors.

JUN '16
24
2n classifitcat al CatSkills-39 2016
  Tota la comunitat educativa

 

L'alumne del centre Gerard Flequé el passat 21 de juny va quedar en segona posició del campionat CatSkills-39 2016 desenvolupat a l'Institut Esteve Terrades de Cornellà de Llobregat a on s'hi presentaven centres de tot Catalunya.

Aquest campionat es basa en demostrar les competències professionals i habilitats de l'alumne en proves tècniques dins d'un família de Formació Professional concreta.
El campionat té com a objectiu promoure l'alta qualitat dels estudis de formació professional que es duen a terme a diferents centres educatius del territori.


JUN '16
24
Nou logotip pels cicles d'informàtica
  Tota la comunitat educativa

 

Els cicles d'informàtica de grau mig i superior ja tenim logotip per commemorar els 10 i 15 anys d'aquests estudis al centre.
JUN '16
21
Exàmens setembre 1r batxillerat nocturn
Alumnes BAT1C amb alguna matèria pendent
 
Us adjuntem el calendari d'exàmens de setembre, per a aquells alumnes de 1r de batxillerat nocturn que els hagi quedat alguna matèria pendent de superar en la convocatòria de juny.
JUN '16
17

JUN '16
16
Acte acadèmic de graduació (Promoció 2015-2016)
Cicles Formatius
 


JUN '16
16
Programa dels dies 21 i 28 de juny de 2016
Tota la comunitat educativa
 JUN '16
14
Els nostres alumnes a les PAU 2016
  Batxillerat

 

Primer dia dels exàmens de selectivitat dels alumnes del Sa Palomera.

Ànims a tots!

JUN '16
09
Informació setmana 14-20 de juny de 2016
ESO i Batxillerat
 

Informació adreçada al pares i mares sobre l'última setmana lectiva al centre dels alumnes d'ESO i Batxillerat.

JUN '16
09
Programa reciclatge AMPA
Alumnat d'ESO
 
L'AMPA ha iniciat un programa de reciclatge dels llibres de text de l'ESO. No inclou ni els llibres de lectura ni els d'activitats (aquells sobre els que heu d'escriure).

Informeu-vos!!!
JUN '16
06
Sortida al CAmp d'Aprenentage de Barcelona
  2n ESO

 

Els alumnes de segon d'ESO van participar en el CAmp d'Aprenentage de Barcelona el 13,14 i 15 d'abril 2n B, D i E i els 18,19,i 20 d'abril 2n A i 2n C.


JUN '16
05
Concurs del logotip dels Cicles de Formació Professional d'Informàtica i Telecomunicacions de l'Ins Sa Palomera
  Tota la comunitat educativa

 

PREÀMBUL

Com a commemoració del 15è aniversari del Cicle d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa i del 10è aniversari del Cicle de Sistemes Microinformàtics i Xarxes es decideix establir aquest concurs per tal d’obtenir un logotip.


BASES DEL CONCURS

Les bases reguladores de la 1a edició del logotip dels Cicles de Formació Professional d’informàtica i Telecomunicacions de l’INS Sa Palomera de Blanes són:

1. L’INS Sa Palomera convoca el 1r Concurs del logotip commemoratiu dels Cicles de Formació Professional d’informàtica i Telecomunicacions de l’Institut. Aquest concurs pretén trobar el logotip destinat a ser la imatge del cicle durant el curs 2016-2017 per tal de poder-lo adaptar a qualsevol suport de difusió (paper, samarretes, cartells, correu electrònic, pàgina web, pendrive...) de l’INS Sa Palomera a través de les propostes dels seus estudiants.

2. Hi podrà participar qualsevol persona relacionada amb l’Institut Sa Palomera, ja siguin estudiants, professors i personal d’administració i serveis, actuals o passats, amb només una proposta per persona.

3. Els treballs hauran de ser originals, inèdits i no haver estat presentats en cap altra convocatòria. L’autor és responsable de les accions que es poguessin derivar de l’incompliment d’alguna d’aquestes normes.

4. La tècnica serà lliure i cal tenir en compte que el logotip haurà de ser reproduït posteriorment en diversos suports i materials.

5. Els participants han de presentar la seva proposta en un paper mida A4, tant si aquest és el format original com si és una còpia de la versió digital. Si l’original de la proposta guanyadora està en format digital, s’haurà de lliurar l’arxiu en format .png, .gif, .bmp o .svg i la resolució haurà de ser de com a mínim 72 ppp.

6. Les propostes s’han de presentar dins d'un sobre amb un pseudònim i a dins el sobre un sobre petit tancat amb les dades reals de l'autor a la secretaria del centre.

7. La recepció dels treballs quedarà oberta a partir de la presentació pública de la present convocatòria i podran ser entregats fins al dia 17 de juny de 2016.

8. El jurat estarà format per membres de l’equip docent dels cicles d’informàtica, cap d’estudis i director del centre. La decisió del Jurat serà inapel·lable i irrevocable. En cas que el Jurat ho consideri es pot declarar el concurs desert. Cap membre del Jurat podrà participar al concurs.

9. El guanyador del concurs, cedirà tots els drets a l’Institut Sa Palomera. Per la qual cosa l’Institut Sa Palomera passarà a ser propietari de tots els drets de propietat industrial i intel·lectual que poguessin correspondre-li en relació amb el gràfic i amb la denominació, així com qualsevol altres que li poguessin correspondre, així com la seva "copyright". De la mateixa manera es cediran també els drets de manipulació, edició, exposició i reproducció. La propietat, utilització i drets del logo guanyador quedaran reservats exclusivament a l'Institut Sa Palomera.

10. El guanyador renunciarà sense limitació a qualsevol reserva de drets en el seu favor o a qualsevol altre dret sobre el disseny.

11. El guanyador es farà totalment responsables davant les reclamacions que poguessin sorgir de qualsevol naturalesa o que tercers poguessin fer al respecte, sense caràcter exhaustiu, a l'originalitat, semblança o còpies parcials dels logos presentats.

12. La proposta guanyadora rebrà un val per material informàtic amb un valor màxim de 100€.

13. El premi serà lliurat el dia 22 de juny de 2016 al pavelló de l’Institut dins els actes del final de curs.


MAI '16
31
Intercanvi a Alemanya: BLANES-LOHR
  4t d'ESO

 

Per tercer any consecutiu, els alumnes de 4rt de l' ESO han visitat Lohr i el seu institut. A la fotografia estem tots a Bamberg,
on vam disfrutar d' una visita per diferents parts de la ciutat i d' un bon àpat. Abans d' arribar a Blanes, vam visitar Frankfurt. El temps
ens va acompanyar!

MAI '16
23
Participació Concurs Fotografia Matemàtica de Catalunya
  2n i 3r ESO

 

“El Concurs de Fotografia Matemàtica” a nivell de Catalunya és una activitat organitzada per l’ABEAM (Associació de Barcelona per l’Ensenyament i l’Aprenentatge de les Matemàtiques).

Una foto és matemàtica si hi ha intenció per part de l’autor de que així sigui.
Aquesta intenció matemàtica ha de quedar reflectida clarament en el títol de la foto, en el que s’ha de fer referència, d’alguna manera, al contingut matemàtic.

El concurs té els objectius bàsics següents:
 Fer veure a l’alumnat que les matemàtiques estan immerses en la realitat que ens envolta.
 Fer un treball matemàtic diferent al que es fa habitualment a les aules.
 Fomentar l’esperit crític de l’alumnat.
 Desenvolupar la competència artística i creativa de l’alumnat.

Des d’IES Sa Palomera hi hem participat per primer any, amb els alumnes de 2on d’ESO i de 3er d’ESO. Hem estat un dels 200 centres participants a nivell de tot Catalunya.
Per poder-ho fer, es treballa la fotografia matemàtica amb l’alumnat i es fa un concurs intern, on els guanyadors, participen a les diverses modalitats del concurs a nivell de tota Catalunya.

Enguany els guanyadors de Sa Palomera han estat:

2on ESO: Raul Lupiáñez
3er ESO: Anna Segovia


La nostra felicitació a tots dos, com a representants de l’IES Sa Palomera....però també el nostre reconeixement a la feina i grau de creativitat de tots els alumnes que hi han participat!

Convidar-vos i animar-vos a visitar l’exposició de la feina feta pels vostres companys a la segona planta de l’institut....una mirada matemàtica al nostre entorn!.


MAI '16
23
Sortida al Museu de les Matemàtiques i la Borsa de Barcelona
  1r Batxillerat

 

El passat dia 15 d’abril els alumnes de 1r de batxillerat social vam visitar el Museu
de les Matemàtiques de Cornellà de Llobregat on vam poder experimentar en les
diverses sales temàtiques dedicades a geometria, imatge, càlcul i estadística, entre d’altres. També ens vam desplaçar fins a la Borsa de Barcelona on vam tenir l’oportunitat de viure en directe les evolucions dels mercats de valors. Tot plegat molt interessant i amb ganes de repetir el curs vinent.


MAI '16
23
Sortida a Núria
  1r Batxillerat

 

El passat divendres 6 de maig els alumnes de primer de batxillerat es van llevar ben d'hora per fer una sortida diferent. Es tractava d'una caminada que sortia des de Queralbs i els portaria fins a Núria. Un cop arribat  Núria vam tenir la grata sorpresa de veure nevar i tot; un cop  dalt, encara quedava la baixada... Va ser una experiència formidable per tots plegats.


JUN '16
05
Concurs del logotip dels Cicles de Formació Professional d'Informàtica i Telecomunicacions de l'Ins Sa Palomera
  Tota la comunitat educativa

 

PREÀMBUL

Com a commemoració del 15è aniversari del Cicle d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa i del 10è aniversari del Cicle de Sistemes Microinformàtics i Xarxes es decideix establir aquest concurs per tal d’obtenir un logotip.


BASES DEL CONCURS

Les bases reguladores de la 1a edició del logotip dels Cicles de Formació Professional d’informàtica i Telecomunicacions de l’INS Sa Palomera de Blanes són:

1. L’INS Sa Palomera convoca el 1r Concurs del logotip commemoratiu dels Cicles de Formació Professional d’informàtica i Telecomunicacions de l’Institut. Aquest concurs pretén trobar el logotip destinat a ser la imatge del cicle durant el curs 2016-2017 per tal de poder-lo adaptar a qualsevol suport de difusió (paper, samarretes, cartells, correu electrònic, pàgina web, pendrive...) de l’INS Sa Palomera a través de les propostes dels seus estudiants.

2. Hi podrà participar qualsevol persona relacionada amb l’Institut Sa Palomera, ja siguin estudiants, professors i personal d’administració i serveis, actuals o passats, amb només una proposta per persona.

3. Els treballs hauran de ser originals, inèdits i no haver estat presentats en cap altra convocatòria. L’autor és responsable de les accions que es poguessin derivar de l’incompliment d’alguna d’aquestes normes.

4. La tècnica serà lliure i cal tenir en compte que el logotip haurà de ser reproduït posteriorment en diversos suports i materials.

5. Els participants han de presentar la seva proposta en un paper mida A4, tant si aquest és el format original com si és una còpia de la versió digital. Si l’original de la proposta guanyadora està en format digital, s’haurà de lliurar l’arxiu en format .png, .gif, .bmp o .svg i la resolució haurà de ser de com a mínim 72 ppp.

6. Les propostes s’han de presentar dins d'un sobre amb un pseudònim i a dins el sobre un sobre petit tancat amb les dades reals de l'autor a la secretaria del centre.

7. La recepció dels treballs quedarà oberta a partir de la presentació pública de la present convocatòria i podran ser entregats fins al dia 17 de juny de 2016.

8. El jurat estarà format per membres de l’equip docent dels cicles d’informàtica, cap d’estudis i director del centre. La decisió del Jurat serà inapel·lable i irrevocable. En cas que el Jurat ho consideri es pot declarar el concurs desert. Cap membre del Jurat podrà participar al concurs.

9. El guanyador del concurs, cedirà tots els drets a l’Institut Sa Palomera. Per la qual cosa l’Institut Sa Palomera passarà a ser propietari de tots els drets de propietat industrial i intel·lectual que poguessin correspondre-li en relació amb el gràfic i amb la denominació, així com qualsevol altres que li poguessin correspondre, així com la seva "copyright". De la mateixa manera es cediran també els drets de manipulació, edició, exposició i reproducció. La propietat, utilització i drets del logo guanyador quedaran reservats exclusivament a l'Institut Sa Palomera.

10. El guanyador renunciarà sense limitació a qualsevol reserva de drets en el seu favor o a qualsevol altre dret sobre el disseny.

11. El guanyador es farà totalment responsables davant les reclamacions que poguessin sorgir de qualsevol naturalesa o que tercers poguessin fer al respecte, sense caràcter exhaustiu, a l'originalitat, semblança o còpies parcials dels logos presentats.

12. La proposta guanyadora rebrà un val per material informàtic amb un valor màxim de 100€.

13. El premi serà lliurat el dia 22 de juny de 2016 al pavelló de l’Institut dins els actes del final de curs.


MAI '16
31
Intercanvi a Alemanya: BLANES-LOHR
  4t d'ESO

 

Per tercer any consecutiu, els alumnes de 4rt de l' ESO han visitat Lohr i el seu institut. A la fotografia estem tots a Bamberg,
on vam disfrutar d' una visita per diferents parts de la ciutat i d' un bon àpat. Abans d' arribar a Blanes, vam visitar Frankfurt. El temps
ens va acompanyar!

MAI '16
23
Participació Concurs Fotografia Matemàtica de Catalunya
  2n i 3r ESO

 

“El Concurs de Fotografia Matemàtica” a nivell de Catalunya és una activitat organitzada per l’ABEAM (Associació de Barcelona per l’Ensenyament i l’Aprenentatge de les Matemàtiques).

Una foto és matemàtica si hi ha intenció per part de l’autor de que així sigui.
Aquesta intenció matemàtica ha de quedar reflectida clarament en el títol de la foto, en el que s’ha de fer referència, d’alguna manera, al contingut matemàtic.

El concurs té els objectius bàsics següents:
 Fer veure a l’alumnat que les matemàtiques estan immerses en la realitat que ens envolta.
 Fer un treball matemàtic diferent al que es fa habitualment a les aules.
 Fomentar l’esperit crític de l’alumnat.
 Desenvolupar la competència artística i creativa de l’alumnat.

Des d’IES Sa Palomera hi hem participat per primer any, amb els alumnes de 2on d’ESO i de 3er d’ESO. Hem estat un dels 200 centres participants a nivell de tot Catalunya.
Per poder-ho fer, es treballa la fotografia matemàtica amb l’alumnat i es fa un concurs intern, on els guanyadors, participen a les diverses modalitats del concurs a nivell de tota Catalunya.

Enguany els guanyadors de Sa Palomera han estat:

2on ESO: Raul Lupiáñez
3er ESO: Anna Segovia


La nostra felicitació a tots dos, com a representants de l’IES Sa Palomera....però també el nostre reconeixement a la feina i grau de creativitat de tots els alumnes que hi han participat!

Convidar-vos i animar-vos a visitar l’exposició de la feina feta pels vostres companys a la segona planta de l’institut....una mirada matemàtica al nostre entorn!.


MAI '16
23
Sortida al Museu de les Matemàtiques i la Borsa de Barcelona
  1r Batxillerat

 

El passat dia 15 d’abril els alumnes de 1r de batxillerat social vam visitar el Museu
de les Matemàtiques de Cornellà de Llobregat on vam poder experimentar en les
diverses sales temàtiques dedicades a geometria, imatge, càlcul i estadística, entre d’altres. També ens vam desplaçar fins a la Borsa de Barcelona on vam tenir l’oportunitat de viure en directe les evolucions dels mercats de valors. Tot plegat molt interessant i amb ganes de repetir el curs vinent.


MAI '16
23
Sortida a Núria
  1r Batxillerat

 

El passat divendres 6 de maig els alumnes de primer de batxillerat es van llevar ben d'hora per fer una sortida diferent. Es tractava d'una caminada que sortia des de Queralbs i els portaria fins a Núria. Un cop arribat  Núria vam tenir la grata sorpresa de veure nevar i tot; un cop  dalt, encara quedava la baixada... Va ser una experiència formidable per tots plegats.


MAI '16
20
4a Mostra de Treballs de Recerca
  2n Batxillerat

 

El passat divendres 15 d'abril els alumnes de 2n de Batxillerat Yaiza Gálvez i Óscar Romero van presentar els seus Treballs de Recerca a la 4a Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat organitzat pel Servei Educatiu de la Selva II al Teatre de Blanes
MAI '16
17
Tallers de prehistòria i escriptura medieval
  1r i 2n d'ESO

 

1) Tallers de prehistòria a l’Institut Sa Palomera de Blanes (11 i 13 d’abril de 2016): “La Selva, un ecosistema habitat pels humans des de temps immemorials”

Amb el títol "La Selva, un ecosistema habitat pels humans des de temps immemorials", en aquests tallers hi han participat tots els alumnes dels 5 grups de 1r d’ESO del nostre institut (112 alumnes en total) i han girat a l’entorn d’aquests tres temes: 1) El temps i la prehistòria; 2) Les eines de pedra i l’origen de la cultura humana; 3) Encesa de foc amb mètodes tradicionals.

A continuació reproduïm algunes imatges obtingudes durant la realització d’aquests cinc tallers de prehistòria:

Més informació: http://www.aadgirona.org/?p=12852) Taller d'escriptura medieval (6 d'abril de 2016)

El divendres 6 d'abril els alumnes dels grups A i B de 2n d''ESO van portar a terme un taller d'escriptura medieval que va consistir en l'experimentació individual de l'escritpura d'uns textos medievals tot fent ús dels mitjans propis d'aquella remotat època: pluma, càlem i tinta.

MAI '16
17
V Mostra de poesia de les comarques gironines.
  Tota la comunitat educativa

 

Participació de l'Institut sa Palomera a la V Mostra de poesia de les comarques gironines.


MAI '16
12
Alumnes de l’INS Sa Palomera participen a la Trobada de Corals a Girona
  1r i 2n d'ESO

 

El 13 d'abril  un grup d’alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’ institut Sa Palomera van participar a la XXII Trobada de Corals que es va celebrar a l'auditori de Girona.

Aquestes trobades de corals són una bona mostra de la capacitat de reunir, en un mateix cant, veus diverses de nois i noies d’edats, cultures i entorns socials també diversos.

Hi van participar 15 instituts de la província de Girona en el marc d’una cantada conjunta. Les cançons parlen del treball en comú de l’amistat i de la llibertat, tres
conceptes que units, ens fan més forts i més humans com a persones i com a col·lectiu.

Van començar cantant la sardana Fem camí d’ Andrea Escalada. A continuació es van interpretar l’Hallellujah de Claude-Michel Schönberg, People’s song  de Leonard Cohen , els Segadors amb arranjaments de Jordi Badia i el Cant de la trobada.

Tot seguit la Consellera d’Educació Meritxell Ruíz Isern i el Delegat dels Serveis Territorials de Girona Sr Polanco fan fer una breu intervenció. L’acte es va concloure amb la interpretació de la cançó popular escocesa l’Hora  dels adéus interpretada per

l’Orquestra Simfònica del conservatori de música Isaac Albèniz.
MAI '16
10
Entrevisten a alumnes de l’optativa de periodisme a Radio Blanes
  4t ESO

 

Dimarts, 29 de març, els alumnes de 4t d’ESO de l’optativa de periodisme van anar a radio Blanes a explicar el projecte interdisciplinari que es va iniciar el curs passat anomenat Sa Salomera té nom de dona.

Recordem que el projecte té com a finalitat última el foment de la igualtat de gèneres  a l’Institut Sa Palomera de Blanes, fent especial èmfasi a la desigualtat patida per la dona al llarg de la història. Respon a la necessitat  d’incidir en els valors bàsics de la convivència i la democràcia a causa d’un entorn social complex, multicultural  i divers.

Si voleu escoltar l’entrevista l’enllaç és el següent: Entrevista.mp3


MAI '16
06
Exàmens de Cambridge
  Tota la comunitat educativa

 
Exàmens de Cambridge (7 maig)

Recordatoris:
 • Dia: Dissabte 7 de maig
 • Cal dur el DNI
 • Comprovar l'horari de l'examen

ABR '16
28
Jornada de Portes Obertes
  Tota la comunitat educativa

 

El passat 3 d'abril vam celebrar la Jornada de Portes Obertes al nostre institut. Aquí teniu un breu resum de com va transcòrrer el dia.


ABR '16
20
Diada de Sant Jordi, 21 d'abril de 2016
Tota la comunitat educativa
 

ABR '16
13
Camp d'Aprenentatge de 2n d'ESO a Barcelona
  2n d'ESO
 
Els alumnes de 2n B, D i E ja són al Camp d'Aprenentatge de Barcelona.

Aquest matí hem fet l'activitat al castell de Montjuïc.

De moment tot va perfecte i fa un temps fantàstic.

ABR '16
11
Informació a les famílies
Tota la comunitat educativa
 


ABR '16
08
Curtmetratges al Museu del Cinema de Girona
1r ESO
 
Els dies 1 i 2 de març, els alumnes de 1r d'ESO van visitar el Museu del Cinema de Girona, en una excursió organitzada pel Departament de Llengües.

A més de visitar les instal·lacions, van elaborar un curtmetratge, que els va servir per entendre més bé el funcionament del llenguatge cinematogràfic.

En aquests vídeos podeu veure el resultat de la seva tasca excel·lent.

MAR '16
31
Preinscripció ESO curs 2016-2017
Famílies interessades en cursar ESO al nostre centre
 

Us adjuntem el calendari de preinscripció de l'ESO per al proper curs 2016-2017, així com la relació de documents que necessitareu presentar per acreditar els punts.

Si voleu descarregar-vos la sol·licitud de preinscripció feu clic aquí.

MAR '16
31
Jornada de Portes Obertes, 3 d'abril de 2016
Tota la comunitat educativa
 


MAR '16
28
Certificacions al Sa Palomera
Tota la comunitat educativa
 

Centre Certificador en Linux i Microsoft

Vols millorar el teu currículum? Certifica’t!

T’oferim la possibilitat d’obtenir certificats oficials en:

 • Linux Essentials
 • Microsoft Office Specialist
 • Microsoft Technology Associate

A molt bon preu i sense moure’t de Blanes.

Demana’ns com a l’adreça de correu electrònic certificacions@sapalomera.catMAR '16
28
Visita al Museu del Cinema a Girona
1r d'ESO
 

Els passats 1 i 2 de Març els alumnes de 1r d'ESO van anar d'excursió a visitar el Museu del Cinema i van realitzar un curtmetratge

MAR '16
18
Jornada de Portes Obertes, 3 d'abril de 2016
Tota la comunitat educativa
 

Us presentem el programa de la Jornada de Portes Obertes de l'institut Sa Palomera

MAR '16
15
Crèdit de Síntesi de 1r d'ESO a Canet de Mar
1r d'ESO
 
Els alumnes de 1r d'ESO continuem per terres del Maresme. Avui hem passat el dia pel port d'Arenys i hem navegat amb el Marinada. Al vespre discoteca!
MAR '16
15
Viatge de fi de curs a Tarragona
4t d'ESO
 
Aquest any, igual que els últims quatre cursos anteriors, els alumnes de 4t d’ ESO hem anat al Camp d’Aprenentatge de Tarragona i hem fet diferents visites molt interessants. El primer dia vam veure el Pont del Diable i el complex petroquímic de la zona. El segon dia vam fer una visita guiada a les muralles de la ciutat i a l’amfiteatre Romà. A  la tarda vam fer un recorregut en vaixell pel port i ens van explicar el seu funcionament; després vam fer unes activitats relacionades amb la ubicació dels diferents molls del port i amb la diversitat de peixos que es pesquen. L’últim dia, per acabar, vam gaudir de les atraccions de ‘Jungle Treck’.

MAR '16
14
Crèdit de Síntesi de 1r d'ESO a Canet de Mar
1r d'ESO
 
Els alumnes de 1r d'ESO ja hem arribat a Canet. Hem fet la ruta del Griu i del Modernisme. Un cop a la  platja hem berenat i hem fet un taller de l'ecosistema de la platja i els efectes de l'acció humana damunt el medi natural.

MAR '16
14
Horari de xerrades informatives a les escoles de primària
Comunitat educativa
 

Dia i hora de les xerrades informatives del centre a les escoles de primària

 • Dimecres 30 de Març a les 16:45h l'Escola JOAQUIM RUYRA
 • Dijous 31 de Març a les 16:30h l'Escola MN. BATLLE
 • Dijous 31 de Març a les 17:30h l'Escola QUATRE VENTS
 • Divendres 1 d’Abril a les 15:15h l'Escola NAPOLEÓ SOLIVA
 • Divendres 1 d’Abril a les 17:00h l'Escola PINYA DE ROSA
 • Dilluns 4 d’Abril a les 17:15h l'Escola SA FORCANERA

MAR '16
11
Horari de la setmana del 14 al 18 de març
Alumnat de 1r a 4t d'ESO
 

Amb motiu dels Treball de Síntesi de 1r, 2n i 3r d'ESO i del Projecte de Recerca de 4t d'ESO l'horari de la setmana del 14 al 18 de març es veurà modificat per a aquests alumnes.

MAR '16
11
Visita al Saló de l'Ensenyament de Barcelona
2n Batxillerat
 

El passat dilluns 10 de març, els alumnes de 2n de Batxillerat van visitar el Saló de l'Ensenyament de Barcelona

MAR '16
10
Sortida al teatre Poliorama de Barcelona
2n ESO
 

El passat divendres 19 de febrer, alguns alumnes de 2n d'ESO del centre van anar a Barcelona a veure, al teatre Poliorama,  "El florido pensil, versió nenes" que explica el sistema educatiu dels anys 50.

MAR '16
08
Informació a les famílies de 4t d'ESO
4t ESO
 

Els alumnes de 4t d'ESO que no van al Camp d'Aprenentatge deTarragona del 7 al 9 de març han d'assistir al l'institut en l'horari habitual.


MAR '16
08
Carnestoltes a l'Institut
Tota la comunitat educativa
 

Resum de la jornada

MAR '16
03
Concurs de samarretes
Tota la comunitat educativa
 Aquí teniu les bases del concurs per dissenyar el dibuix de la samarreta del nostre institut.

MAR '16
02
Informació a les famílies sobre la vaga d'estudiants del dia 3 de març
Tota la comunitat educativa
 


FEB '16
23
Visita dels alumnes de 4t d’ESO al CaixaForum i al Parlament de Catalunya
4t ESO
 

El passat dia 15 de febrer els alumnes de 4t d’ESO vam visitar el CaixaForum i el
Parlament de Catalunya. Al CaixaForum vam realitzar activitats d’emprenedoria i de
resolució de problemes quotidians.  La visita al Parlament ens va permetre conèixer els
seus orígens, tan arquitectònicament com històricament,  així com les seves funcions
polítiques.

FEB '16
20
Cloenda del club de lectura del 2n Trimestre
4t ESO i Batxillerat
 

El passat dimecres 10 de febrer a la biblioteca del centre va haver-hi la cloenda del club de lectura del 2n trimestre amb els alumnes de 4t d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat i van comptar amb la presència de l'autora, Dolors Garcia i Cornellà per comentar el seu llibre, Diumenge al matí, al peu del salze

FEB '16
20
Xerrada amb els escriptors Arturo Padilla i Ana Alcolea
Comunitat educativa
 

En el marc del nostre pla per al foment de la lectura, el Departament de Llengües ha organitzat dures xerrades amb escriptors. Són autors de llibres que els alumnes han llegit.
Així, el 14 i el 16 de desembre ens va visitar l’Arturo Padilla i el 4 de febrer, ho ha fet l’Ana Alcolea. Totes dues xerrades han estat un èxit.

FEB '16
12
Visita a la ciutat de Rodez
4t ESO i 1r Batxillerat
 

Els alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat de francès aquests dies són d'intercanvi amb l'institut francès La Roque de la ciutat de Rodez

FEB '16
12
Sortida al Museu del cinema de Girona col·lecció Tomàs Mallol
3r ESO
 

Foto de grup vista del cinema 3r ESO SaPalomera Curs 15-16
El passat dijous 4 de febrer els alumnes de 3r d’ESO van anar a visitar el Museu del cinema i a realitzar les activitats d’Animació i Del 3D a la Realitat Virtual,  les quals  s’inclouen en l’educació audiovisual de la programació de Visual i Plàstica.


FEB '16
12
La pesca i el mar. Equilibri d’un ecosistema
1r ESO
 Benvolguts pares i mares de 1r d'ESO,

Amb motiu de la sortida a Canet de Mar programada els dies 14, 15 i 16 de març amb els alumnes de 1r d'ESO, realitzarem una reunió informativa el proper dimarts 16 de febrer a les 19:00 amb tota la informació sobre aquesta estada.

FEB '16
09
Visita a la UAB
2n Batxillerat
 

Foto de grup dins la visita a la UAB per les Jornades de Portes Obertes - Curs 15-16
Els nostres estudiants van assisitir a les Jornades de Portes Obertes de la UAB el passat 4 de febrer de 2016, on van tenir lloc diferents xerrades informatives de tots els estudis de grau de la UAB

FEB '16
04
Descobrim Barcelona!
2n ESO
 Benvolguts pares i mares de 2n d'ESO,

Amb motiu de la sortida al Camp d’Aprenentatge de Barcelona programada pels dies 13, 14 i 15 d’abril (primer torn) i 18, 19 i 20 d’abril (segon torn) amb els alumnes de 2n d’ESO, realitzarem una reunió informativa per als pares i mares a l’institut el proper dimarts 9 de febrer a les 19:00h amb tota la informació detallada sobre aquest viatge.

GEN '16
29
Carnestoltes al Sa Palomera!
Tota la comunitat educativa
 

Aquí teniu les bases del concurs de comparses per a la desfilada de Carnestoltes. Sort a tothom!

GEN '16
29
Carnestoltes al Sa Palomera!
Tota la comunitat educativa
 

Informació de la jornada del proper divendres 5 de febrer

GEN '16
20
Pràctiques de Física a la Universitat de Barcelona
 
Batxillerat
 

El dimecres 20 de gener a la tarda els alumnes de segon de batxillerat de Física van participar en els Experiments de Física organitzats per la Universitat de Barcelona.

GEN '16
18
Calendari dels exàmens extraordinaris
Tota la comunitat educativa
 

Els dies 25, 26 i 27 de gener tindran lloc els exàmens de recuperació de matèries pendents d'ESO i Batxillerat (diürn i nocturn). En el document adjunt trobareu l'horari i les aules dels exàmens.

DES '15
18
Postals de Nadal
Tota la comunitat educativa
 

Ja tenim les tres postals guanyadores del Concurs de Postals de Nadal. Es tracta de les postals realitzades per:
 • La Judith Martínez, 1r d'ESO A (Categoria A)
 • L'Ainara Otero, 3r d'ESO A (Categoria B)
 • L'Andrea Ortiz, 1r Bat A (Categoria C)
 • En MarcGarcia, 1r SMX A (Cicles)
En breu, se'ls farà entrega del seu premi

DES '15
15
Horari i programa dels dies 21 i 22 de desembre
Tota la comunitat educativa
 

Horari i programa dels dies 21 i 22 de desembre

DES '15
04
Viatge a Madrid
Batxillerat
 

http://www.sapalomera.cat/home/noticies/viatge_madrid_15_16.jpg?attredirects=0
Els alumnes de 2n de batxillerat diürn han anat de viatge a Madrid els dies 23,24,25,i 26 de novembre. Han visitat el Museo del Prado i el d’art contemporani Reina Sofia. També han anat al Senat i han pogut veure un dels més importants museus de Ciències Naturals. No ha faltat el clàssic recorregut pel Madrid dels Austries i el dels Borbons amb la famosa Cibeles i la Puerta de Alcalá; la visita al Palau Reial ha completat l’itinerari. En l’àmbit de les lletres han pogut veure l’obra de teatre El Alcalde de Zalamea de Calderon de la Barca representada per la companyia nacional de teatre clàssic i la Casa Museo de Lope de Vega.

DES '15
03
Taller a l'Institut del Mar d'Investigacions Mèdiques
Batxillerat
 

L’alumnat de 2n de batxillerat de la matèria de biologia va participar en el taller ”el genoma en un microxip”, a l’Institut del Mar d’Investigacions Mèdiques de Barcelona.
Al llarg de l’activitat, l’alumnat es va familiaritzar amb una tècnica, el xip d’ADN,  que permet detectar l’expressió de determinats gens. Aquests xips són de gran utilitat perquè fan possible identificar els gens responsables de certes malalties, com el càncer. Aquest mètode es basa en comparar els nivells d’expressió d’aquests gens entre cèl·lules sanes i cèl·lules aïllades d’un pacient amb la malaltia.

NOV '15
25
Acte en memòria a les víctimes dels atemptats de París
Tota la comunitat educativa
 

Des de l'institut hem volgut fer un petit homenatge a totes les víctimes dels diversos atemptats que van tenir lloc a París el passat 13 de novembre del 2015. Mostrem el nostre rebuig total envers aquest tipus d'accions i desitgem que no es tornin a repetir

NOV '15
23
Intercanvi a Anglaterra 3r d'ESO. Curs 2015-16
ESO
 

Els alumnes de 3r d'ESO que participen a l'intercanvi amb Anglaterra, ja han tornat de la seva estada al Regne Unit. La següent fotografia reflecteix un moment de la seva visita a l'escola anglesa Anglo European School.

NOV '15
13
Viatge a Madrid 2n Batxillerat. Curs 2015-16
Batxillerat diürn
 

Benvolgudes famílies, Us adjuntem la presentació del viatge a Madrid que realitzaran els alumnes de batxillerat els propers dies 23, 24 ,25 i 26 de novembre.
OCT '15
27
Comiat alumnes de 4t d'ESO
Tota la comunitat educativa
 

El passat 16 de juny va tenir lloc la festa de comiat dels alumnes de 4t d'ESO
OCT '15
23
Lliurament butlletins avaluació inicial. Curs 2015-16
ESO i batxillerat diürn
 

Benvolgudes famílies, us adjuntem la informació amb les dates, horaris i espais on els tutors de l'alumnat d'ESO i 1r Batx lliuraran els butlletins de l'avaluació inicial.
OCT '15
14
Tallers curs 2015-2016
ESO i batxillerat diürn
 

Us adjuntem la relació de tallers previstos per a aquest curs.

OCT '15
10
Alumnes de La Roque a Blanes
Tota la comunitat educativa
 

Els passats dies 3, 4, 5 i 6 d'octubre ens va visitar un grup d'alumnes i professors de l'institut francès La Roque provinents de la ciutat de Rodez. Aquesta estada forma part del projecte d'intercanvi lingüístic que manté el nostre centre amb l'institut francès. La següent fotografia reflecteix el moment en què els participants de l'intercanvi van ser rebuts a l'Ajuntament de Blanes per la regidora d'Educació.

OCT '15
10
Camp d'Aprenentatge de Tarragona
Alumnes de 4t d'ESO
 

Us adjuntem presentació del camp d'aprenentatge de Tarragona previst pel març de 2016, així com la carta informativa i la corresponent autorització.

OCT '15
7
Treball de síntesi a la Vall d'Aran
Alumnes de 3r d'ESO
 

Del 14 al 18 de març de 2016 tenim previst realitzar el crèdit de síntesi de 3r d’ESO a la Vall d’Aran. El seu cost aproximat és de 220 € a 245 € (el curs passat les famílies de l’AMPA van tenir una part subvencionada). El termini per pagar els 55 € de la reserva de plaça finalitza el 15 d'octubre de 2015. Cal lliurar l'autorització i el resguard de l'ingrés al tutor/a.

Més informació a: carta informativa i d’autorització.

SET '15
15
Llibres curs 2015-2016
Tota la comunitat educativa
 

Avui L'AMPA ha fet la distribució dels llibres que heu anat comprant durant l'estiu. Els sap molt greu no haver pogut fer-la ahir tal com ho tenien previst i us demanen disculpes. Si necessiteu comprar els llibres de Teide podeu fer-ho utilitzant les URls que us adjuntem en aquesta notícia. Per als llibres de lectura o d'anglès podeu continuà utilitzant l'enllaç que hi ha a la notícia del 4 de juliol fins el 30 de setembre.JUL '15
14
Reunió amb les famílies de 1r i 2n d'ESO
Pares i mares d'alumnes de 1r i 2n d'ESO
 

El dimarts 15 de setembre a les 19:30 h tindrà lloc la reunió inicial de les famílies dels alumnes de 1r i 2n d'ESO amb els respectius tutors.

És molt important! No falteu!

AGO '15
23
Beques ensenyaments postobligatoris
Alumnes de batxillerat i cicles
 
Us informem que en el BOE núm.187, de 6 d’agost de 2015, s’ha publicat la Resolució de 30 de juliol de 2015, de convocatòria de beques de caràcter general per al curs acadèmic 2015-2016, per estudiants que cursen estudis postobligatoris (en els nostre cas batxillerat i cicles).

Pel que fa a la tramitació, els passos a seguir són el següents:
 • La sol·licitud es complimentarà mitjançant el formulari accessible per via telemàtica a través de https://sede.educacion.gob.es a l’apartat corresponent a “Tramites y  Servicios” o a la direcció electrònica www.mecd.gob.es.
 • No s’ha d’aportar documentació, doncs les unitats encarregades de la tramitació consultaran i obtindran de l’administració corresponent totes les dades necessàries per verificar que reuneix els requisits generals, acadèmics i econòmics requerits. Només en determinats supòsits molt específics s’haurà d’aportar la documentació concreta que se li especificarà en el formulari.
 • Qui al·legui independència familiar i econòmica haurà de justificar que compte amb mitjans econòmics propis suficients que permetin aquesta independència així com la titularitat o lloguer del seu domicili habitual.
 • En qualsevol moment, la unitat encarregada de la tramitació de les beques podrà requerir la presentació de documentació justificativa relacionada amb la sol·licitud de beca.
Recordeu que el termini per presentar la sol.licitud telemàtica finalitza el 30 de setembre de 2015 (inclòs).


JUL '15
14
Document presentació reunió famílies 1r d'ESO
Pares i mares d'alumnes que cursaran 1r d'ESO
 

Us adjuntem en format pdf el document que hem presentat en la reunió d'aquesta vesprada.

JUL '15
6
Reunió famílies 1r d'ESO
Pares i mares d'alumnes que cursaran 1r d'ESO
 

El proper dimarts 14 de juliol de 2015, a les 20 h, està prevista una reunió informativa per a les famílies que els seus fills/es s'han d'incorporar aquest proper curs 2015-2016 a 1r d'ESO.

JUL '15
6
Ordinadors curs 2015-2016
Alumnes de 1r d'ESO i de nova incorporació
 

El model que proposem a aquelles famílies que necessitin adquirir un ordinador per al treball al centre i a casa és l'Acer TravelMate TMB115-M.

El proveïdor SIL Informática l'ofereix a un preu de 299 euros amb un kit de regal consistent en un maletí, un ratolí USB i una memòria USB de 8 GB.

JUL '15
6
Carta inici de curs 2015-2016
Tota la comunitat educativa
 

Us adjuntem informació d'interès relacionades amb el proper curs escolar 2015-2016.

JUL '15
6
Optatives 4t d'ESO curs 2015-2016
Alumnes que cursaran 4t d'ESO
 

En el llistat adjunt trobareu les assignacions de les matèries optatives de 4t d'ESO per al proper curs 2015-2016.

JUL '15
6
Exàmens extraordinaris de setembre 2015
Alumnat d'ESO i de batxillerat
 

Aquí trobareu el calendari dels exàmens extraordinaris de setembre de l'ESO i del batxillerat, així com les activitats de recuperació establertes pels diferents departaments.

Si sou alumnes de 1r de batxillerat, només podeu passar a segon si teniu un màxim de dues matèries no superades.

JUL '15
6
Calendari alumnat setembre 2015
Tota la comunitat educativa
 

Us adjuntem el calendari del proper mes de setembre amb els principals esdeveniments.

JUL '15
4
Proposta d'activitats extraescolars de l'AMPA
Tota la comunitat educativa
 

L'AMPA del nostre centre ens ofereix una àmplia proposta d'activitats extraescolars per a les tardes del proper curs 2015-2016.

JUL '15
4
Llibres curs 2015-2016
Tota la comunitat educativa
 

Us adjuntem la relació de llibres per al curs 2015-2016, així com l'oferta que l'AMPA fa al seus socis a través de Teide i de Llibres-Text.

Recordeu que si sou alumnes de batxillerat nocturn o de cicles no cal pagar la quota de l'AMPA per gaudir d'aquesta oferta.

L'editorial Teide ens ha enviat un petit manual per fer el pagament online.