Articles del curs 2016-2017

MAR'17
31
Canvi d'horari a l'ESO (treballs de síntesi i projecte de recerca)
ESO
 

Blanes,  31 de març del 2017

Benvolgudes famílies.

Ens dirigim a vostès per informar-los que durant la setmana del 3 al 7 d’abril els alumnes  de 1r. a 3r. d’ESO realitzaran el treball de síntesi i els alumnes de 4t d’ESO el projecte de recerca i això implica canvis en els horaris.

Aprofitem per comunicar-vos que:
 • L’horari dels alumnes d’ESO  de dilluns a dijous serà de 8:15h a 14:00h i que divendres serà de 9:00h a 11:00h.
 • L’horari dels alumnes de Batxillerat diürn de dilluns a dijous serà de 8:15h a 14:00h i que divendres dia 7 d’abril no hi haurà classe.

Atentament,


Equip directiu


MAR'17
29
Sortida a Canet de Mar (dia 2)
1r ESO
 

Es recorda a les famílies dels alumnes de 1r d'ESO que han anat a Canet de Mar arribaran a les 16:45h a l'estació de Blanes.MAR'17
28
Dia dels pares
Tota la comunitat educativa
 

Blanes,  23 de març del 2017

Benvolgudes famílies.

A L’Institut Sa Palomera considerem molt important la col·laboració i participació dels pares, mares o tutors legals en la tasca d’educació i aprenentatge dels alumnes.

El diàleg institut-família en un marc de coresponsabilitat educativa i recolzament mutu fa que s’enriqueixin les interaccions educatives.

És per aquest motiu que des del centre s’ha pres la iniciativa d’oferir-vos la possibilitat de poder parlar amb els diferents professors que imparteixen les matèries als vostres fills.

Malgrat hagueu mantingut entrevistes anteriors amb els tutors, el dijous 30 de març de 16:00h a 18:00h de la tarda tots els professors estaran al centre per tal d’informar-vos del procés d’ensenyament-aprenentatge del vostre fill en cadascuna de les matèries.

Per tal de concertar hora haureu de telefonar al centre ( Tel. 972 35 09 09) , el més aviat possible, indicant el nom de l’alumne , curs i el professor o professors amb qui vulgueu parlar.

El temps previst per a cadascuna de les reunions amb el professorat és d’uns 10 minuts, aproximadament, per la qual cosa seria bo tinguéssiu preparades les qüestions, dubtes.... a demanar.

Estem convençuts que quan es genera un clima de confiança entre les famílies i el professorat s’aconsegueix un millor èxit educatiu i de convivència al centre.


Rebeu una cordial salutació,


Equip directiu


MAR'17
28
Donació de Sang a l'Institut Sa Palomera
Tota la comunitat educativa
 

MAR'17
28
Sortida a Canet de Mar
1r ESO
 
Els alumnes de 1r d'ESO vàrem arribar ahir a Can Brugarola. Ens ho estem passant pipa!


MAR'17
23
Preinscripció ESO
Tota la comunitat educativa
 
Preinscripció ESO

Us adjuntem la presentació amb la informació sobre el centre, a les últimes diapositives hi ha el calendari de preinscripció de l'ESO per al proper curs 2017-2018, així com la relació de documents que necessitareu presentar per acreditar els punts.Si voleu descarregar-vos la sol·licitud de preinscripció feu clic aquí.


MAR'17
13
Jornades FP
Tota la comunitat educativa
 

Moltes gràcies

Des de l'Institut Sa Palomera volem donar les gràcies a totes aquelles persones i empreses que directament o indirectament han fet possible la celebració d'aquestes Jornades. Han estat un èxit i així ho demostra el ressò en els diferents mitjans de comunicació:

- El Punt Avui, enllaç
- Ràdio Blanes, Podcast del programa "Que B l'estiu"
- Radio Marina, enllaç
- Girona Notícies, enllaç
- Ajuntament de Blanes, enllaçVolem agraïr molt especialment la col·laboració de :

 • Adrian Barcos, per la realització del Taller d'introducció a la creació d'un joc d'animació 3D amb Unity.
 • Joan Bonastre, Christian Arenas, Marc Carmona, Dani Guardia i Cristina Lázaro, per compartir amb nosaltres la seva experiència professional després del pas pel centre.
 • Sr. Josep Polanco (Director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona),Sr. Joaquim Costa (Inspector d'Ensenyament) Sra. Sara Oliveras (Coordinadora Territorial d'Ensenyaments professionals de Girona), Sr.Miquel Lupiañez (Alcalde de Blanes) i Sr. Albert Sanz (Regidor d'Educació de l'ajuntament de Blanes)
També volem agrair a totes les empreses que durant tots aquests anys ens han ajudat en la formació dels nostres joves i esperem poder fer-ho durant molts anys més.

En el següent enllaç hem publicat el recull de fotografies realitzades al llarg dels 3 dies.


MAR'17
21
Acte commemoratiu de la Neus Matamala del dia 22 de març de 2017
Tota la comunitat educativa
 


MAR'17
20
Intercanvi amb Alemanya
Batxillerat
 
A finals de febrer els alumnes alemanys de Lohr ens van venir a visitar.
Van estar molt contents per la gran acollida per part dels alumnes d'alemany de 1er de batxillerat i les seves famílies, i per les activitats i excursions que van fer.

Wir sehen uns nächstes Jahr wieder!


MAR'17
15
Jornades FP
Cicles
 

Ahir el director del centre, el senyor Jordi Caseny, va donar el tret de sortida a les Jornades FP dels cicles fomatius d'informàtica.

Es va comptar amb la presència d'ex-alumnes que ens van explicar les seves experiències laborals i ens van donar certs consella alhora d'afrontar la recerca de feina, actituds a tenir en compte de cares al món laboral.MAR'17
13
Jornades FP
Tota la comunitat educativa
 

Aquest curs el centre compleix el 15è aniversari de la implantació del CFGS d'Administració de sistemes informàtics en xarxa (ASIX) i el 10è aniversari de la implantació del CFGM de Sistemes microinformàtics i xarxes (SMX)

Des del Departament d'informàtica de l'Institut Sa Palomera, estem organitzant una sèrie d'actes per commemorar aquesta efemèride.


Un d'aquests actes serà l'organització d'unes Jornades d'FP, que es celebraran a l'Institut els propers dies 14, 15 i 16 de març.

L'objectiu d'aquestes jornades és apropar els nostres alumnes als nous camps de la informàtica i que tinguin un contacte amb les empreses i ex-alumnes que s'hi dediquen, i perquè tinguin una idea del que es trobaran el dia de demà.Durant el primer dia (dimarts 14 de març) està previst fixar-nos en l'orientació acadèmica i professional: què poden estudiar i/o treballar després d'acabar els cicles d'informàtica, basant-nos en les experiències d'ex-alumnes, les capacitats que demanen les empreses, ...

Pel segon dia, dimecres 15 de març, hem demanat a empreses de l'àmbit informàtic amb les que tenim relació, si poden venir a fer alguna xerrada tècnica d'algun tema que pugui ser d'interès als nostres alumnes. Acabarem amb una taula rodona per aprofundir amb algun dels temes que siguin d'especial interès pels assistents. En aquest dia també hi haurà la presència del Director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, el Sr.Josep Polanco.

Ja per finalitzar, el dijous 16 de març a les 17:30h, tenim previst fer l'acte de cloenda on hem convidat a les empreses que han col·laborat amb el centre acollint alumnes en pràctiques al llarg d'aquests quinze anys. Els lliurarem un diploma de reconeixement per la seva col·laboració i els informarem de la formació professional del present i del futur.

En aquest últim acte hi assistiran: La Coordinadora Terriorial d'Ensenyaments professionals a Girona, la Sra. Sara Oliveras, l'Alcalde de Blanes, el Sr. Miquel Lupiañez i el regidor d'educació de l'ajuntament de Blanes elr Sr. Albert Sanz.

Per acabar els ensenyarem les instal·lacions dels cicles juntament amb la inauguració del museu de la informàtica.

Tots els actes que es celebrin a la tarda es faran al gimnàs del nostre centre.


Durant els matins del dimarts 14, dimecres 15 i dijous 16, de 9h a 14h es faran uns
tallers i un concurs adreçats, principalment, als alumnes de 1r d’SMX:

 • Taller d’introducció a la creació d’un joc d’animació 3D amb Unity (ponent:Adrián Barcos).
 • Taller d’ntroducció a la tecnologia d'impressió 3D (ponent: Print3D Girona, Sicnova 3D, www.print3dgirona.com).
 • Concurs de correcurts.

L’entrega de premis del concurs i la inauguració de l'exposició permanent del museu de la informàtica es farà el dijous 16 de març a les a la 13h.


Podeu descarregar-vos el díptic de les jornades en aquest enllaç.


Canvi d'última hora. Per qüestions alienes a l'organització la visita del senyor Josep Polanco serà el dimecres 15 de març

MAR'17
08
Comunicat de vaga
Tota la comunitat educativa
 MAR'17
06
Jornada de portes obertes
Tota la comunitat educativa
 
Jornada de portes obertes
El proper diumenge 12 de març hi ha jornada de portes obertes de 10:00h a 13:30h.

FEB'17
28
Vuitens de final del Certamen de lectura en veu alta
ESO
 
El passat dijous 16 de febrer es van celebrar els Vuitens de final del Certamen de lectura en veu alta.

Els guanyadors de les diferents categories són: Alba Martínez ( Timoners), Nerea Castilla (Corsaris) i Marina Andreu, Ainhoa Gelabert i Jaume Reales ( Tropa de corsaris).FEB'17
21
Xerrada de fotoperiodistes respecte la immigració al món
4rt ESO i 1r BAT
 
Fotoperiodistes de Barcelona ens fan una xerrada sobre la problemàtica de la immigració al món.

Els alumnes de 4t i de 1r de batxillerat hem assistit les darreres setmanes a la xerrada d’un fotoperiodista català que ha viatjat a països que estan patint diferents conflictes i ha pogut fotografiar el dia a dia i el patiment de la societat civil i dels refugiats que intenten fugir de les zones de conflicte.

La conferència es va fer a la biblioteca del nostre institut i tot el que ens va explicar ha fet que ara siguem més conscients que milions de persones, a tot el món, estan fugint de les guerres i estan donant voltes i voltes buscant un lloc millor on viure.

Gràcies Marc per aquesta xerrada tan motivadora.


Algunes de les fotografies que es van mostrar durant la xerrada (fotos realitzades per Marc Vidal):


FEB'17
20
Xerrada-col·loqui d'Arturo Padilla de Juan
2n ESO
 

Arturo Padilla de Juan ha visitat el nostre centre i ha fet una xerrada-col·loqui sobre la lectura La tempesta amb els alumnes de 2n d'ESO.

Adjuntem l'adreça del blog de l'autor amb fotogafries de la xerrada i la informació del concurs de Booktràilers sobre la novel·la.

 http://arturopadilladejuan.com/xerrada-al-sa-palomera-2/


 

FEB'17
15
Carnaval
Tota la comunitat educativa
 

Programació del dia 24 de febrer de 2017FEB'17
14
Sortida al supercomputador "MareNostrum"
1r SMX
 

El passat 7 de febrer els alumnes de 1r d'SMX van fer una sortida a Barcelona on van visitar el supercomputador "MareNostrum", van realitzar un taller de robòtica a la facultat d'informàtica de la UPC i van gaudir de l'activitat "Bubble Football".


FEB'17
06
Vacunació a 2n ESO
2n ESO
 


FEB'17
02
Visita a la UAB
2n Batxillerat
 
Avui els alumnes de 2n de Batxillerat han visitat la UAB amb motiu de la Jornada de les Portes Obertes


FEB'17
01
Carnestoltes al Sa Palomera!
Tota la comunitat educativa
 
En el document adjunt trobareu les bases del concurs de Carnestoltes.


FEB '17
01
Visita a la Biblioteca Comarcal de Blanes
1r ESO
 

El dia 30 de gener el alumnes de 1er d’ESO E van visitar la Biblioteca Comarcal de Blanes per conèixer les instal·lacions i aprendre a cercar diferents documents del seu fons amb l’activitat guiada “Juguem amb el catàleg”.

GEN '17
26
Muntatge de l'exposició de la història de la informàtica
Cicles
 

A Cicles han començat amb el muntatge de l'exposició permanent de la història de la informàtica.

GEN'17
26
Horaris d'exàmens extraoridnaris (ESO i BAT)
ESO i BAT
 
Els dies 30, 31 de gener i 1 de febrer tindran lloc els exàmens de recuperació de matèries pendents d'ESO i Batxillerat (diürn i nocturn).
En el document adjunt trobareu l'horari i les aules dels exàmens.


GEN '17
26
Excursió a Empúries 4t d'ESO. Curs 2016-17
4t ESO
 

El dia 24 de gener els alumnes de Llatí de 4t d'ESO van anar d'excursió a Empúries, per conèixer in situ la porta d'entrada de grecs i romans a la península Ibèrica.
Es va fer una visita guiada al recinte arqueològic i un taller de ceràmica romana.

GEN '17
23
Intercanvi a Anglaterra 3r d'ESO. Curs 2016-17
3r ESO
 

Els alumnes de 3r d'ESO que participen a l'intercanvi amb Anglaterra

GEN '17
23
Mannequin Challenge 3r ESO A
3r ESO
 

Aquest curs diferents cursos han fet el seu Mannequin Challenge, aquí en teniu una mostra.

L'activitat ha permès cohesionar el grup i riure una bona estona, tot plegat necessari per disfrutar aprenent.

GEN'17
09
Dia dels pares
Tota la comunitat educativa
 


DES'16
22
Bones Festes !!
Tota la comunitat educativa
 


DES '16
20
Xerrades de formació literària
1r Batxillerat i 1r ESO
 

El passat 14 de desembre ens va venir a veure la Dra. Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, que va fer una conferència sobre Ramon Llull als alumnes de 1r de BAT.

Igualment, el dia 15 vam tenir una xerrada a càrrec d l'Ana Alcolea, autora del llibre "El medallón perdido", que llegeixen els alumnes de 1r d'ESO.

Totes dues xerrades s'emmarquen dins de la formació literària que promou el Departament de Llengües de l'institut.

DES '16
14
Activitat d'escalada a cal mico
1r Batxillerat
 

El passat dimecres 7 de desembre els alumnes de 1r de batxillerat van agafar el tren a primera hora per anar a Girona. 
Allà van fer una activitat d'escalada a cal mico i una altra d'orientació al parc del migdia.

Cal dir que els alumnes van tenir un comportament excel.lent i la sortida no va deixar de ser una aventura en tot moment!!

DES '16
08
Flashmob per col.laborar amb la Marató de TV3
Tota la comunitat educativa
 

Aquí tenim el resultat de l'esforç fet per part de tots, plasmat en imatges per l'Adrià Juarez, alumne de 4t d'ESO.

Enhorabona a tots.

Ho hem aconseguit!


DES '16
01
Treball de síntesi de 3r d'ESO a la Vall d'Aran
3r ESO
 

Del 3 al 7 d'abril de 2017 tenim previst realitzar el crèdit de síntesi de 3r d’ESO a la Vall d’Aran.
El seu cost aproximat és de 240 € a 250 € (el curs passat les famílies de l’AMPA van tenir una part subvencionada). El termini per pagar els 55 € de la reserva de plaça finalitza el 16 desembre de 2016.

Cal lliurar l'autorització i el resguard de l'ingrés al tutor/a.

Més informació a:

NOV '16
29
2n Batxillerat a Madrid
2n Batxillerat
 

2n Batxillerat Madrid

Ahir vam visitar el Museo del Prado i avui visitem al Senat i la Casa Museo Lope de Vega.

NOV '16
24
Decoració carrer Fira Bruixes
3r ESO
 

Enguany l’institut Sa Palomera ha participat en la decoració dels carrers de Blanes, durant el passat cap de setmana del 28 al 1 d’octubre, dins la 5a edició de La Fira de les Bruixes.

Des dels inicis d’aquesta fira, alguns centres escolars s’han encarregat en anys successius de la decoració d’alguns carrers del centre de la vila, i aquests any el nostre institut ho ha fet per primera vegada, en una part del carrer Mercaders.

Els/les alumnes de 3r d’ESO es van encarregar de confeccionar uns elements decoratius a partir d’ampolles de plàstic, les quals han estat aportades per tothom que hi ha volgut col•laborar. A partir del tall d’aquestes ampolles es van anar construint una mena de “fruits salvatges” i després es van pintar inspirats amb els colors dels arbres a la tardor.

Des d’aquí felicitar i agrair als/les nostres alumnes de 3r per la feina i bona disposició per aconseguir realitzar prou elements i poder omplir bé el carrer!!

Departament de Visual i Plàstica del Institut Sa Palomera


NOV'16
22
Comunicat de vaga
Famílies alumnat del centre
 


NOV '16
21
Caixa Fòrum Girona
4t ESO
 

Avui els alumnes de 4t han anat a "Rapejar els clàssics" a Girona. Es tracta d'un taller que intenta apropar la lectura d'escriptors clàssics als joves

NOV '16
18
Alumnes de l'Institut La Roque de Rodez a Blanes
Tota la comunitat educativa
 

Entre el 5 i el 8 de novembre vam rebre la vista dels alumnes i professors francesos amb motiu de l'intercanvi que el nostre centre porta a terme amb l'institut La Roque de Rodez. Van ser uns dies molt intensos tant pels nostres alumnes com per als seus correspondents francesos durant els quals van poder posar en pràctica tot el que han après a les classes de francès al llarg dels seus anys d'estudi. En els propers mesos seran els nostres alumnes els que aniran a Rodez a visitar-los

NOV'16
14
Traspàs de la nostra companya Neus Matamala
Tota la comunitat educativa
 
El passat diumenge 13 de novembre ens va deixar la nostra companya Neus Matamala.

El funeral tindrà lloc demà dimarts 15 de novembre, a les 10 h, a l'església parroquial de Malgrat de Mar.

Per tal que  pares, alumnes i professorat puguin assistir-hi se suspendran les classes  des de les 08:15 h fins a les 13 h. A partir de les 13 h s’obrirà el centre i es reprendran les classes.NOV '16
11
Convocatòria d'eleccions per a la renovació parcial del Consell Escolar 2016
Tota la comunitat educativa
 
Document de sol·licitud de candidatures

Podeu trobar informació sobre què és el Consell Escolar, les seves funcions, qui en forma part,... a l’enllaç següent:  consells escolars en centres públics

NOV '16
08
Informació del viatge al Nord d'Itàlia
1r Batxillerat
 
Informació del viatge al Nord d'Itàlia dels alumnes de 1r de Batxillerat. En aquest document hi trobareu tota la informació, la normativa així com les dates i els detalls del viatge.

NOV '16
02
V Mostra de poesia de les comarques gironines
4t d'ESO
 

Muntatge per la V Mostra de Poesia


Reminiscència del mar


Notícia televisiva


El grup de rapsodes de l’INS sa Palomera, format per alumnes que el curs passat van cursar 4t d’ESO,  es van presentar a la V Mostra de Poesia de les comarques gironines amb el recital poètic Reminiscències del mar.
La seva  representació poètica  és una invitació a  submergir-nos en els records que evoca el mar des de totes les mirades:  la innocència, el pas del temps, els primers amors, la mort…
Amb un treball escènic inspirat en el fons marí, entès com una peixera inmensa on els peixos són el reflex vital de les persones, us invitem a gaudir de la recitació d'alguns dels poetes més representatius de la nostra literatura, que han escrit sobre el mar o a través del mar.

OCT '16
30
Sortida de convivència de 1r d'ESO
1r d'ESO
 

Aquest dijous els alumnes de 1r d'ESO han abandonat les aules per passar un dia de convivència ple d'activitats.
S'han recorregut diferents carrers del poble per anar a parar a la roca emblemàtica de Blanes, Sa palomera.
Seguidament hem anat a la platja on hem pogut gaudir de diferents activitats lúdiques dirigides pels professors del centre.
Tots plegats hem passat una diada ben entretinguda i ens hem pogut conèixer una mica més.

OCT'16
24
Lliurament butlletins avaluació inicial. Curs 2015-16
Famílies alumnat del centre
 

 Benvolgudes famílies, us adjuntem la informació amb les dates, horaris i espais on els tutors de l'alumnat d'ESO i 1r Batx lliuraran els butlletins de l'avaluació inicial.

OCT'16
24
Comunicat de vaga
Famílies alumnat del centre
 


OCT'16
05
Tallers 1r i 2n ESO
Famílies alumnat de 1r cicle d'ESO
 
Benvolgudes famílies,

Us informem  que en aquest curs escolar el centre impartirà durant les tardes els següents tallers. L’assistència és gratuïta.

Els tallers s’iniciaran el 17 d’octubre i finalitzaran el 26 de maig.

Si esteu interessats en participar-hi, cal que ompliu i  retorneu signada la inscripció abans  del 7 d’octubre a direcció


TALLER

DIA I HORA

CURSOS

DURADA

 

CLUB DE LECTURA

A concretar amb la professora

1r i 2nESO

 

 

INICI: 17 d’octubre

 

FI: 26 de maig

JARDINERIA I HORT

Dijous 16:00-17:00h

1r i 2nESO

 

MÚSICA: GUITARRA

Dimecres 16:00-17:00h

1r i 2nESO

ESCACS

Divendres 16:00-17:00h

1r i 2nESO

 

DEFENSA PERSONAL

Dijous 16:00-17:00h

1r i 2n ESO


CLUB DE LECTURA


JARDINERIA I HORT

A l’institut ens passem tots plegats moltes hores a la setmana. Creus que podem millorar aquest espai?. Si és així, aquest és el teu taller. Ens reunirem, pensarem, discutirem i intentarem posar en pràctica petites accions per aconseguir que el Sa Palomera sigui un entorn de treball i de viure més agradable i sostenible .
Farem treballs a l’hort: plantar, regar,...i cuidarem les zones ajardinades del  pati.

MÚSICA: GUITARRA

T’agradaria tocar la guitarra?. Doncs ara tens l’oportunitat d’aprendre’n participant en un conjunt de guitarres. Farem música en grup i activitats conjuntes perquè t’ho passis d’allò més bé tot aprenent !!!

ESCACS

Si t’agrada jugar als escacs, vine!!!! T’ensenyarem el reglament,  el rellotge d’escacs, tàctiques, veuràs partides famoses i participaràs en mini campionats.  Passaràs una estona molt divertida  tot jugant.

DEFENSA PERSONAL

Si  vols aprendre a reaccionar davant centes situacions? Doncs  vine al taller de defensa personal.
T’ensenyarem  a fer moviments amb el teu propi cos per tal de defensar la teva integritat física.


OCT'16
05
Tallers 3r, 4t ESO, 1r Bat i 1r CFGM   
Famílies alumnat de 2n cicle d'ESO, BAT i Cicles
 
Benvolgudes famílies,

Us informem  que en aquest curs escolar el centre impartirà durant les tardes els següents tallers. L’assistència és gratuïta.

Els tallers s’iniciaran el 17 d’octubre i finalitzaran el 26 de maig.

Si esteu interessats en participar-hi, cal que ompliu i  retorneu signada la inscripció abans  del 7 d’octubre a direcció


TALLER

DIA I HORA

CURSOS

DURADA

CLUB DE LECTURA

A concretar amb el professor

3r i 4t ESO

Tot el curs

JARDINERIA I HORT

Dijous 16:00-17:00h

3r i 4t ESO

Tot el curs

CIÈNCIA

Dilluns 16:15-17:15h

3r i 4t ESO

Tot el curs

ROBÒTICA

Dijous  16:00-18:00h

3r ESO

Quinzenalment

VISUAL I PLÀSTICA

Dijous 16:15-17:15h

3r i 4t ESO

2n. quadrimestre

RECUPERACIÓ

 VISUAL I PLÀSTICA

 

Dijous 16:15-17:15h

Alumnes que la  tenen pendent de 2n, 3r i 4t d’ESO

 

1r. quadrimestre

RECUPERACIÓ MATEMÀTIQUES 2n ESO

Dimarts 18:00-19:00h

3r ESO

Tot el curs

PERIODISTES D’INSTITUT

Dimecres 17:00-18:00h

3r, 4t ESO i Bat

Tot el curs

BALL ( Bachata, salsa, merengue)

Dimarts 17:00-18:00h

3r ,4t ESO i Bat

 

Tot el curs

INFORMÀTICA

Dijous  17:00- 18:00h

3r. i 4t ESO

 

Tot el curs

CREACIÓ DE PÀGINES WEB

Dimarts 16:00-17:00h

4t ESO

Tot el curs

ESCACS

Divendres 17:00-18:00h

3r, 4t ESO, 1r. Bat i 1r CFGM

Tot el curs

MÚSICA: GUITARRA

Dimecres  16:00-17:00h

3r. i 4t ESO

Tot el curs


JARDINERIA I HORT

A l’institut ens passem tots plegats moltes hores a la setmana. Creus que podem millorar aquest espai?. Si és així, aquest és el teu taller. Ens reunirem, pensarem, discutirem i intentarem posar en pràctica petites accions per aconseguir que el Sa Palomera sigui un entorn de treball i de viure més agradable i sostenible .
Farem treballs a l’hort: plantar, regar,...i cuidarem les zones ajardinades del  pati.

MÚSICA: GUITARRA

T’agradaria tocar la guitarra?. Doncs ara tens l’oportunitat d’aprendre’n participant en un conjunt de guitarres. Farem música en grup i activitats conjuntes perquè t’ho passis d’allò més bé tot aprenent !!!

ESCACS

Si t’agrada jugar als escacs, vine!!!! T’ensenyarem el reglament,  el rellotge d’escacs, tàctiques, veuràs partides famoses i participaràs en mini campionats.  Passaràs una estona molt divertida  tot jugant.

ROBÒTICA

Aprendràs a ser creatiu  i innovador tot treballant amb robots i t'adonaràs de  la importància de treballar en equip.

CREACIÓ PÀG. WEB

Aprendràs a publicar, maquetar ,editar , farem HTML bàsic, Javascript, formularis PHP i tot el necessari sobre Google Sites.  

PERIODISTES D’INSTI

Escriurem, farem reportatges gràfics de fotografia i vídeo, publicarem articlesi  reportates a la web de l’insti, revistes locals i digitals. Formaràs part del grup de premsa de  l’Institut Sa Palomera.

INFORMÀTICA

Utilitzaràs  eines bàsiques de programació per blocs, coneixeràs la plataforma App Inventor de Google Labs, Open Blocks de Java per crear aplicacions simples per a dispositius mòbils. Calen coneixements previs d’informàtica.

CIÈNCIES

T’aproparàs a les ciències fent experiments molt divertits, veient pel·lícules de temàtica científica i  comentant notícies.

BALLS

Ballarem estils ben diferents: salsa, bachata i merengue. T’ho passaràs bé!!!

PINTURA I MURAL

T’agrada dibuixar i pintar? Si és així, aquest és el teu taller! Transformarem i donarem vida a diferents espais.
SET'16
20
Convocatòria beques estudis postobligatoris
Alumnes de batxillerat i cicles
 

El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte ha publicat la convocatòria de les beques per a estudis postobligatoris per al curs 2016-2017.

En el nostre cas, aquestes beques van dirigides al batxillerat i als cicles (no són per a l'ESO).SET'16
19
Reunió amb pares i mares de 3r i 4t d'ESO
Famílies alumnat de 2n cicle d'ESO
 
Benvolgudes famílies,

En el full de la convocatòria que us varem entregar la setmana passada per a les reunions de pares i mares de 3r i 4t d'ESO del proper dia 20 de setembre hem detectat una errada. El dia convocat és correcte, però al full que us varen entregar diu dilluns quan hauria de dir dimarts.

3r ESO
 • Ordre del dia
Dia: dimarts 20 de setembre
Hora: 19:00h explicació i lliurament documentació de l’intercanvi amb Anglaterra
Lloc: Biblioteca de l’institut

Hora: 19:30h reunió amb els tutors de cada grup
Lloc: Aules corresponents


4t ESO
 • Ordre del dia
Dia: dimarts 20 de setembre
Hora: 19:30h reunió amb els tutors de cada grup
Lloc: Aules corresponents

Preguem assisteixin per tal de conèixer al tutor i rebre informació del funcionament del curs.

Cordialment i disculpeu les molèsties,

Equip directiu


SET'16
13
Llibrets de benvinguda ESO i batxillerat
Alumnes d'ESO i de batxillerat
 
Us adjuntem els llibrets de benvinguda dels grups classes dels estudis d'ESO i de batxillerat del curs 2016-2107 .

SET'16
13
Horaris grups classe ESO i batxillerat
Alumnes d'ESO i de batxillerat
 

Us adjuntem els horaris dels grups classes dels estudis d'ESO i de batxillerat del curs 2016-2107 que us van entregar ahir els vostres tutors durant l'acte de presentació del curs.


SET'16
9
Llistes provisionals ESO i batxillerat diürn
Alumnes d'ESO i de batxillerat diürn
 

Us adjuntem les llistes provisionals de l'ESO i del batxillerat diürn per tal de facilitar-vos l'aula a la que us heu de dirigir per a la presentació del proper dilluns 12 de setembre. Cal que consulteu amb el tutor que us rebrà si hi ha algun canvi en el grup assignat.

Recordeu que les aules de 1r i el 2n de batxillerat diürn, aquest curs es troben a la primera planta de l'edifici principal.AGO '16
09
Presentacions d'inici de curs
Cicles formatius
 
 PRESENTACIONS D'INICI DE CURS
 • 1r SMX dilluns 12 de setembre a les 10:00h
 • 2n SMX dilluns 12 de setembre a les 15:30h
 • 1r i 2n ASIX dilluns 19 de setembre a les 15:00h

Us indiquem dia i hora de les presentacions d'inici de curs pels Cicles d'Informàtica.JUL '16
29
Calendari professorat setembre 2016
Professorat del centre
 
Us adjuntem el calendari de setembre previst per al professorat del centre.
JUL '16
29
Calendari exàmens setembre 2016
Alumnes de l'ESO i de 1r de batxillerat diürn
 
Us adjuntem el calendari dels exàmens extraordinaris de setembre per a aquells alumnes de l'ESO o de 1r de batxillerat diürn que tinguin alguna matèria per recuperar.

Aquells alumnes de 4t d'ESO que vàreu obtenir el graduat el passat juny amb alguna matèria pendent, no us heu de presentar a aquestes proves.
JUL '16
12
Reunió informativa famílies que s'incorpores a 1r d'ESO
Pares i mares d'alumnes que faran 1r d'ESO
 
Informació de la reunió d'acollida del dimarts 12 de juliol de 2017, dirigida a les famílies dels alumnes que el curs 2016-2017 faran 1r d'ESO al nostre institut.
JUL '16
05
Informació preinscripció ensenyaments postobligatoris
Tota la comunitat educativa

En data 4 de juliol de 2016 el Departament d'Ensenyament tenia previst publicar les llistes d'admesos. A data d'avui, 5 de juliol de 2016, encara no s'han fet públiques aquestes llistes i no s'ens ha comunicat quan estaran disponibles.

Per més informació podeu consultar el web del Departament d'Ensenyament.

Disculpeu les molèsties.JUL '16
04
Informació famílies inici de curs 2016-17
Tota la comunitat educativa
 
Informació famílies inici de curs 2016-17:
 • Calendari de setembre
 • Calendari de proves extraordinàries